Actualitate

Previziunile lui Bill Gates despre următoarea pandemie

Bill Gates a estimat peste cât timp ne vom mai confrunta cu o epidemie asemănătoare celei din prezent.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În urmă cu cinci ani, într-o conferință TED Talk, Bill Gates a prevestit o viitoare catastrofă. Acesta a spus că în viitor va avea loc o tragedie globală care va lăsa urme și răni adânci. Bill Gates a zis că nu va fi declanșat un război, ci lumea va intra într-o luptă cu un virus extrem de infecțios.

Previziunile lui Bill Gates din trecut s-au adeverit

Fondatorul Microsoft a conștientizat de atunci că oamenii nu vor fi pregătiți în momentul în care o pandemie va avea loc. Nimeni nu a ascultat avertismentul său și, astfel, epidemia de Covid-19 a prins cu garda jos foarte multe țări.

Advertisment

Acesta a evidențiat că doar țările care au mai trecut prin dezastre asemănătoare au știu acum să țină situația sub control. China și Coreea de Sud se numărau printre exemple.

Advertisment

Bill Gates a declarat că testarea și izolarea sunt tacticile esențiale în această perioadă. Însă trebuie obținute curând medicamente care vor reduce spitalizarea și rata de deces.

Din punctul său de vedere, cea mai bună soluție este un vaccin, dar realizarea a miliarde de doze este enorm de grea. Vaccinul este preconizat să apară peste 18 luni.

Acesta a spus că dacă liderii fiecărei țări trebuiau să investească mai mult în pregătirea pentru o posibilă pandemie. Dacă s-ar fi întâmplat asta, popoarele ar fi pierdut mai puțini bani decât o fac acum în plină criză.

O nouă pandemie ar putea apărea la fiecare 20 de ani

Abia după ce lumea a fost acaparată de acest virus a fost realizată importanța prevenirii unei astfel de tragedii. De aceea, guvernele ar trebui pe viitor să finanțeze mai multe proiecte axate pe domeniul medical.

Gates a lăsat pentru puțin timp ocupația sa de bază pentru a se concentra pe activitățile sale legate de sănătate la Bill and Melinda Gates Foundation.

Organizația a investit până la 100 de milioane de dolari pentru a găsi soluții împotriva virusului. El a susținut financiar un test pentru Covid-19 pe care oamenii îl pot efectua singuri acasă.

Advertisment
Advertisment