Actualitate

Premierul Orban, anunț important despre relaxarea măsurilor

Ludovic Orban a explicat ce se va întâmpla de la dată de 15 mai. Astfel, elevii vor merge la școală purtând masca și li se va lua temperatura.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Prim-ministrul Ludovic Orban a informat vineri ce fel de decizii vor fi luate odată cu relaxarea măsurilor impuse pe durata stării de urgență. El a spus că în ultimele zile s-a discutat intens pe acest subiect.

Elevilor și angajaților li se va lua temperatura

Premierul a anunțat că este necesar un triaj la locul de muncă și la școală, cu ajutorul termometrelor electronice. Astfel, ar fi nevoie de o dotare a companiilor și a instituțiilor publice. Echipamentele trebuie să permită verificarea temperaturii în fiecare zi.

Advertisment

În situația în care cineva are o temperatura mai mare de 37 de grade, acestuia nu i s-ar permite accesul la muncă și va fi supus unei evaluări medicale. Persoana respectivă ar fi inclusiv testată de coronavirus. În același timp, el a spus că termoscannerele ar putea fi utilizate în aeroporturi atât la venire, cât și la plecare.

Advertisment

Referitor la hoteluri, Orban spune că nu va exista o restricție. În ceea ce privește restaurantele și cafenelele, părerile sunt încă rezervate. Riscul epidemiologic este mai ridicat, întrucât nu se poate purta masca de protecție.

Prim-ministrul a declarat că parcurile ar putea fi redeschise destul de curând, în cazul în care s-ar respecta anumite reguli. Conform lui Orban, au fost numeroase discuții despre posibilitatea schimbării intervalului orar în care vârstnicii să poată ieși până în ziua de 15 mai. Hotărârea ar ține cont de încălzirea vremii.

Purtarea măștilor va fi obligatorie în instituțiile de învățământ

În școli și universități, se va purta în mod obligatoriu masca de protecție. Guvernul va asigura echipamentul persoanelor care nu dispun de el. Decizia vine în urma anunțului Președintelui Klaus Iohannis, conform căruia purtarea măștii va fi obligatorie în spațiile închise.

Orban a asigurat că în cazul redeschiderii școlilor, Guvernul e obligat să ofere măști elevilor care nu vor avea posibilitatea să își procure. Școala, fiind un spațiu închis, nu face excepție de la anunțul lui Klaus Iohannis.

Președintele României a informat zilele trecute ca relaxarea măsurilor va avea loc în mod progresiv, începând cu data de 15 mai.

Advertisment
Advertisment