Actualitate

Prefectul de Sibiu, supărat că un medic a cerut paturi coronavirus

Așa ceva doar în România se poate întâmpla. Prefectul Sibiului a fost extrem de deranjat pentru că un medic a cerut mai multe paturi coronavirus.

Mircea Crețu a dat cu stângul în dreptul. S-a supărat pe un medic că a cerut paturi coronavirus.

Prefectul de Sibiu, supărat că un medic a cerut paturi coronavirus

Potrivit RomaniaTV, în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență un medic a spus că nu mai poate interna bolnavi. Motivul? Lipsesc paturile. Acest gest l-a scos din sărite pe prefectul de Sibiu.  „Dacă îmi permiteţi, aş dori să intervin şi eu un pic. Sunt Voichiţa Halmaghi şi îi ţin locul doctorului Csillag de la Serviciul de Urgenţă”, a spus medicul urgentist Voichiţa Halmaghi. La auzul acestor cuvinte, prefectul a reacționat: ”Ascultaţi-mă, sper că nu ne luaţi şi dumneavoastră la întrebări acum”.

Nu avem unde interna pacienţii care au nevoie de internare!

Medicul a explicat în cadrul ședinței că pacienții infectați nu mai încap în paturile existente din spital. ”Nu, nu pun întrebări. Vreau doar să sesizez un anumit aspect. Am ascultat şi vineri datele legate de număr de îmbolnăviri, de ce măsuri s-au luat şi vreau totuşi să sesizez un lucru. La ceea ce se întâmplă acum în Serviciul de Urgenţă, pe partea de COVID.

Cred că trebuie să ne gândim, nu eu personal, ci cei care pot lua asemenea măsuri, la obţinerea unui număr mult mai mare de paturi pentru internări. Nu avem unde interna pacienţii care au nevoie de internare! Deci, în această perioadă, noi ne ocupăm de pacienţii cu forme grave şi severe, care se prezintă în Urgenţă. Care sunt din urmă cu o săptămână pentru că devin gravi şi severi după o săptămână de evoluţie a bolii. Când era vorba de 60-80 de îmbolnăviri pe zi, pe judeţul Sibiu. Actualmente în ultimele zile au fost 100-120. Ieri s-au raportat 150″, a spus medicul Voichiţa Halmaghi, potrivit Agerpres.

Mircea Crețu i-a reproșat medicului că a vorbit cu un jurnalist

Pe de altă parte, prefectul de Sibiu a fost supărat că medicul a orbit cu un jurnalist. „Nu vă supăraţi, doamna doctor sau director ce sunteţi. Nu vă supăraţi, acest lucru nu ştiu dacă face obiectul întâlnirii noastre. Mâine la ora 13:00 avem întâlnire cu toţi managerii, inclusiv cu Ambulanţa. Veniţi atunci cu propuneri. Pe cuvânt! Ne facem de toată minunea ce spuneţi dumneavoastră acum. Auziţi, doriţi să vă spun şi eu nemulţumirile mele acum şi referitor la Ambulanţă şi la spitale?”, a mai spus prefectul sibian.

Mai mult decât atât, Mircea Crețu i-a reproșat medicului că a vorbit ca un jurnalist: ”Auziţi? Acum faceţi ca şi cum aţi fi de la presă, pe bune. Acum ştiţi pentru prima dată sau e prima zi când vă daţi seama că vă mai trebuie paturi?”, a spus prefectul.

 

 

Tags

Close