Actualitate

Poliția română atrage atenția tuturor cetatenilor

Ordonanța Militară trebuie respectată cu strictețe însă 5000 de persoane nu s-au subordonat deciziilor luate pe baza legii.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Reglementările din Ordonanța Militară vin în sprijinul tuturor cetățenilor acestei țări. În urma faptului că 5000 români nu le-au respectat, aceștia au fost trași la răspundere.

Românii au primit amenzi usturătoare pentru că au părăsit domiciliul fără un motiv concludent. Reprezentanții de poliție spun că românii nu înțeleg că trebuie să respecte regulile impuse de autorități.

Advertisment

Toți cei care nu se supun legiilor actuale vor fi sancționați

În urma controalelor făcute de poliție s-a descoperit că un număr de 5.000 de persoane nu au respectat dispozițiile Ordonanței militare. Se pare că românii nu au înțeles  eforturile poliției de a ajuta și sprijini populația. În aceste situații ei vor fi penalizați în conformitate cu normele legislative.

Advertisment

Persoanele fizice vor fi amendate cu sume  cuprinse între 100 și 5000 de lei. Persoanele juridice vor suporta sume și mai mari dacă nu respectă legea. Acestea vor fi amendate cu sume cuprinse între 1000-7000 de lei.

Se pare că românii nu iau în serios deciziile autorităților

Coronavirusul face ravagii la nivelul țării noastre, după ce a fost grav afectată Italia, China, Spania. Chiar și în aceste țări în care au fost mii și mii de morți oamenii tot nu se conformează legii. Acest model se pare că este urmat și de către o parte din români, care sunt inconștienți de răul produs.

Cei care vor să iasă din casă cu orice preț pentru a face grătare sau a se plimba în parc vor fi trași la răspundere. Nu se poate să privim cu indiferență la eforturile armatei și poliției care încearcă să îi urmărească pe cei care părăsesc domiciliul fără nici un motiv.

În această perioadă de criză, trebuie să ne limităm la a ieși doar atunci când este important. Toate motivele invocate care nu sunt absolut esențiale nu sunt luate în calcul. Este o perioadă în care trebuie să stăm cu toții mai mult în casă pentru a ne proteja sănătatea.

Doar în acest mod autoritățile pot să își facă treaba cât mai bine pentru a se combate acest virus. Se face apel la înțelegere și solidaritate pentru a privi încrezători în viitor. În sens contrar toate eforturile poliției sunt în zadar, Aceștia sunt cei care luptă în linia întâi la fel că și medicii de aceea merită tot respectul.

Advertisment
Advertisment