Actualitate

PNL Vrea Să Impoziteze Pensiile Speciale

Doar anumite categorii de pensionari vor avea pensiile impozitate, printre aceștia se numără magistralii și parlamentarii.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Cei din conducerea partidului PNL au decis că unele pensii să scadă semnificativ prin impozitare. În acest sens s-a depus un amendament în vederea susținerii proiectului.

Între timp reprezentanții USR și UDMR susțin că au avut și ei un proiect similar cu un an în urmă. Aceștia cereau impozitarea pensiilor speciale cu 90% . Legea nu se aplică tuturor categoriilor de pensii.

Advertisment

Veniturile unor anumite categorii de pensionari vor scădea semnificativ

Impozitarea se referă în primul rând la pensiile special care sunt extraordinar de mari. Amendamentul la proiectul de lege privind impozitarea progresivă de la 10% până la 95% nu se aplică pensiilor militare.

Advertisment

Prin urmare pensiile militarilor și a polițiștilor nu vor suferi nici o modificare.Pensiile speciale se vor impozita în mod diferit în funcție de venit.

Vor scădea cu 10% pensiile cuprinse între 2001-4000 lei. Cele cuprinse între 4001-7000 lei se vor impozita cu 60%. Cel mai mare procent de impozitare o au pensiile speciale care depășesc suma de 7000 de lei. Acestea se vor micșora cu 95%.

Toți banii strânși din impozit se vor dona sistemelor medicale care au nevoie de aparaturi și echipamente medicale.

Liderul deputaților PNL, Florin Român, și Daniel Fenechiu liderul senatorilor liberali au luat această decizie. Ei au depus amendamentul de lege și așteaptă să se facă toate schimbările necesare.

Magistrații și parlamentarii vor avea pensii mai mici

În situația în care epidemia de coronavirus face ravagii la nivelul întregii țări sistemul medical se confruntă cu reale probleme. Acesta a fost și motivul pentru care liderii PNL cer impozitarea pensiilor.

În acest fel se pot cumpăra toate cele necesare în spitale și se pot salva vieți.

Având în vedere efectele neașteptate ale epidemiei este important să se ia măsuri de prevenție. În acest context varianta impozitării progresive pare a fi foarte potrivită,

Este o modalitate prin care se pot scoate sume mari de bani care să sprijine sistemul medical.

Liderii PNL așteaptă cu nerăbdare ca amendamentul să treacă de Parlament și să se facă dreptate. Poate dura în jur de o săptămâna până ce se obține acordul însă este nevoie și de voință din partea politicienilor.

Pensiile speciale care se vor impozita cu 95% sunt cele ale parlamentarilor, magistraților, personalului auxiliar, judecătorilor CCR si funcționarilor Curții de conturi.

De asemenea și pensiile avocatului poporului, personalului Navigant și a personalului diplomatic vor scădea dramatic.

Desigur că după ce liberalii au făcut acest anunț au apărut deja discuțiile. Liderul Pro România, Victor Ponta este total împotriva acestei decizii.

Advertisment
Advertisment