Actualitate

Plătește 100.000 euro lunar. Pe ce dă Ion Țiriac atâția bani

La 81 de ani, Ion Țiriac nu se lasă. Pe ce plătește afaceristul 100.000 de euro în fiecare lună.

100.000 de euro. Aceasta e suma pe care lunar miliardarul Ion Țiriac o plătește pentru o plăcere de-a sa.

Plătește 100.000 euro lunar. Pe ce dă Ion Țiriac atâția bani

Când vine vorba de bani, Ion Țiriac nu le mai știe numărul. Așa că nu e de mirare că 100.000 de euro lunar pentru el nu sunt o problemă. Dar pe ce dă acesta atâția bani, în condiții de pandemie? Pentru întreținerea colecției sale personale de avioane, de care este pur și simplu îndrăgostit. Și nu orice fel de colecție, pentru că afaceristul are în dotare o adevărată companie aviatică privată.

Este unicul operator charter specializat în servicii VIP

De altfel, Ion Țiriac este singurul operator charter care este specializat în servicii VIP și călătoii în interes de afaceri. În acest context, miliardarul are trei avioane și un elicopter, care sunt estimate la suma de 120 milioane de euro. Dar asta nu e tot, pentru că Țiriac are și o bază și un terminal propriu.

A fost pilot pentru Simona Halep

În plus, Ion Țiriac are brevet de foarte mulți ani și adoră să își piloteze singur avioanele, ba chiar a fost pilot și pentru Simona Halep. Dar Țiriac are un lucru cu totul extraordinar. E vorba de cel mai extraordinar avion și totodată performant, un Bombardier G5000. Pentru acesta a scos din buzunar nu mai puțin de 30 milioane de euro. Această minunăție atinge 900 km pe oră și are o autonomie de 11000 de kilometri. Sigur că pandemia l-a atins și pe Țiriac, iar avioanele, chiar dacă sunt la sol, au permanent nevoie să fie cât mai bine întreținute. Sursele spun că în aceste condiții Țiriac plătește lunar pentru angajați, avioane și hangare nu mai puțin de 100.000 de euro.

 

Tags