Actualitate

Personal de pe ambulanță infectat cu Covid-19

Noua pandemie grupală face furori și printre angajații din sistemul medical. Tot mai multe persoane care activează în acest domeniul sunt atacate de Covid-19.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

A fost confirmat faptul că astăzi, 6 aprilie, a fost depășit numărul de 4 000 de persoane infectate de coronavirus. Această cifră este una devastatoare pentru populația din România. Tocmai din această cauză starea de urgență a fost prelungită, existând speranța că epidemia va înceta curând.

Cadrele medicale se luptă în continuu cu virusul care afectează în fiecare zi sute de persoane în plus. Însă pandemia continuă să crească, iar acestea rămân atât fără resurse, cât și fără puteri.

Advertisment

Număr mare de infectați printre personalul de pe ambulanță

Luni, 6 aprilie, a fost declarat că nu mai puțin de 80 membri ai echipajelor de pe ambulanță au fost infectați cu Covid-19. De asemenea, alți 269 de angajați ai Serviciilor Publice de Ambulanță sunt în autoizolare, pentru siguranța acestora.  Acest lucru a fost confirmat printr-un comunicat de către Federația Națională Sindicală ,,Ambulanța”

Advertisment

Federația informează faptul că numărul de echipamente individuale de protecție corespunzătoare sunt la limită. Astfel, numeroase echipaje medicale de urgență rămân vulnerabile și neprotejate, indiferent de cazurile la care intervin. Din această cauză riscul unei infectări este uriaș pentru aceste cadre.

Membrii echipajelor supuși riscului de infectare

Federația a continuat prin a trage un semnal de alarmă despre situația personalului de pe ambulanță. Așadar, în unele județe sunt asigurate echipamentele de protecție doar pentru unii membri din echipaj. Acest lucru fiind nedrept pentru restul angajaților care se află în prima linie în lupta cu pandemia.

Astfel, președintele federației, Gheorghe Chiș, cerere sprijinul Guvernului, Ministerului Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și autorităților. De asemenea, orice persoană juridică sau fizică este bine venită dacă dorește și are posibilitatea de a ajuta.

Până la această dată, Grupul de Comunicare Strategică a confirmat un număr total de 162 de decese care au avut loc pe teritoriul României din cauza răspândirii de coronavirus. Doar astăzi, alte unsprezece persoane au murit, iar numărul continuă să crească. Printre cei infectați, există și 406 persoane care au fost declarate vindecate.

 

Advertisment
Advertisment