Actualitate

Persoană amendată pentru că a mers la o spălătorie auto

Un bărbat din Vatra Dornei a primit o amendă destul de mare pentru că a mers cu mașina la spălătorie.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Județul Suceava reprezintă zona roșie a României atunci când vine vorba de victimele pe care le-a făcut coronavirus până acum. Astfel, județul a intrat cel mai mult în atenția autorităților, iar restricțiile sunt destul de dure.

Străzile sunt pustii, oameni au renunțat în a mai ieși, iar cei care o fac sunt aspru amendați. Aici este și cazul un bărbat care a primit o amendă în valoare de 2.000 de lei pentru că a fost să își spele mașina.

Advertisment

Persoana amendată a avut declarația pe propria răspundere la ea

Ceea ce a atras atenția a fost faptul că Ministrul de Interne nu a interzis ca persoanele să se deplaseze în anumite locuri atât timp cât e necesar. Cu atât mai mult, bărbatul a avut la el și o declarație pe propria răspundere. Acesta a declarat că a plecat de acasă cu hârtia pe care avea ca destinație magazinul din apropiere și apoi spălătoria.

Advertisment

Din spusele omului, el a fost surprins la spălătorie de către un echipaj de poliție și a fost tratat îngrozitor de rău de către autorități. Chiar dacă le-a prezentat actele necesare pentru a fi scutit de amendă, unul dintre polițiști i-a vorbit agresiv. Acesta fost tratat cu aroganță și rautate în timp ce i se spunea că nu are ce căuta acolo.

Bărbatul a încercat să îi explice de precizările oficiale ale MAI. Însă agentul a adoptat o atitudine sfidătoare când vorbea despre oficialii care au luat această decizie. Polițistul a insistat că dorește să îl amendeze, explicând că îl interesează doar ordonanțele militare.

Nimic nu l-a oprit pe agent să dea amenda

Persoana din Vatra Dornei a spus că a observat că celălalt agent a căutat pe telefon textul publicat de MAI. El chiar a încercat să îi arate colegului său, însă fără vreun rezultat. Văzând în ce direcție duce discuția, acesta a plecat în mașină.

Fapta polițistului a încercat să fie explicată prin faptul că deciziile luate de MAI se modifică des. Grupul de Comunicare Strategică a confirmat că oamenii se pot deplasa cu mașina la service sau spălătorie.

Advertisment
Advertisment