Actualitate

Peleți rășinoase – beneficii și utilizare

Peleții de rășinoase sunt cunoscuți pentru a produce un nivel scăzut de carbon și putere calorică ridicată și câștigă atenția ca alternativă la combustibilii fosili. Consumul de peleți din rumeguș pentru încălzire și generarea de energie are avantaje față de arderea combustibililor fosili, gazelor naturale, petrolului și cărbunelui; acestea includ regenerabilitatea și emisiile scăzute de substanțe nocive.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Proveniență 

 

Peleții provin din lemn de esență moale, rășinoase, precum brad, pin, molid, fag sau stejar. Peleții de rășinoase sunt produse prin comprimarea lemnului, trecând printr-o presă pentru a furniza peleți cilindrici.

Advertisment

 

Advertisment

Avantaje 

 

Primul avantaj al folosirii peleților din rumeguș este puterea termică mare și căldura pe care o emit în comparatie cu volumul produsului de ardere. Conținut ridicat de substanțe volatile, ușor de luat foc, putere calorică ridicată, conținut scăzut de apă, efect de ardere bun și timp lung de ardere.

 

Un alt avantaj este factorul ecologic pe care îl au acești paleți de rășinoase. Acest lucru se datorează utilizării deșeurilor rămase din alte procese de producție a lemnului și, de asemenea, datorită emisiilor scăzute de dioxid de  carbon, care ajută la reducerea amprentei de carbon în lume. Peleții sunt ușor de transportat și depozitat, nu necesită mult spațiu de depozitare și vin într-o pungă de plastic compactă.

 

Utilizare

 

Peleții din rumeguș din deșeuri de lemn reprezintă o alternativă bună la combustibilii fosili tradiționali precum cărbunele, gazul natural, benzina etc. Poate fi folosit pentru a arde într-o sobă, pentru a găti într-un cuptor cu lemne acasă sau pentru a încălzi un hotel la o centrală pe lemne.

 

Folosirea peleților din rumeguș este încă un obicei în curs de dezvoltare, dar cu ajutorul magazinelor care promovează astfel de produse se poate realiza tendința de furnizare a sistemelor de încălzire în locuințe sau spații.

 

Arde.ro vă pune la dispoziție o suită de peleți din rumeguș din diverse tipuri de esențe de lemn 100% naturali. Verificați oferta noastră pentru a stabili ce tip vi se potrivește nevoilor dvs. Produsele noastre sunt de înaltă calitate și se adresează atât proprietarilor din industria HORECA, dar și pentru uz casnic.

Advertisment
Advertisment