Actualitate

Pe 17 ianuarie e cinstit Sfântul Antonie cel Mare, izbăvitorul de farmece. Ce să faci în această zi pentru spor

Unul dintre cei mai mari sfinți ai creștinătății, Sfântul Antonie cel Mare este cinstit în fiecare an pe data de 17 ianuarie. Ce să faci în această zi pentru a avea sănătate și spor.

Este considerat sfântul care vă scapă de farmece și probleme. Ce să faci pe 17 ianuarie, când e cinstit Sfântul Antonie cel Mare.

Pe 17 ianuarie e cinstit Sfântul Antonie cel Mare, izbăvitorul de farmece. Ce să faci în această zi pentru spor

Ziua de 17 ianuarie, când e slăvit Sfântul Antonie cel Mare e plină de tradiții și superstiții. În această zi nici un credincios nu trebuie să spele sau să calce. De asemenea, nimeni nu are voie să mănânce dulce. Pentru a avea spor și sănătate, faceți pachete și împărțiți-le celor nevoiași.

Rugăciune de grabnic ajutor

Tot pe 17 ianuarie, se citește o rugăciune care vă va ajuta rapid să vă rezolvați toate problemele. „Sfinte Antonie, cerescul ocrotitor al celor ce te iubesc și te sfințesc. Iată și eu nevrednicul alerg la tine cu evlavie și îmi pun toată încrederea în ocrotirea ta. Rugându-te să mă ajuți în neputințele, necazurile și durerile mele. Ajută-mă să urmez pilda vieții tale petrecându-mi viața în curățenie, în smerenie și în dragoste față de Dumnezeu și de aproapele meu.

Apară-mă în vremea ispitei și nu mă lăsa să supăr pe Dumnezeul și Ziditorul meu prin căderea în păcat. Numără-mă și pe mine de aici înainte între cinstititorii și ocrotitii Tăi. Vino în ajutorul meu ori de câte ori te voi chema în necazuri și strâmtori și mai cu seamă în ceasul morții mele. Amin. Tatăl Nostru, Născătoare, Mărire și acum, Sfinte Antoane, ajută-mă”. În această zi își sărbătoresc ziua de nume toți cei care poartă numele de Anton au derivate din acestea, Antonie, Antoniu, Antoaneta, Antoanela, Toni, Antonio. Numele de Anton provine din limba greacă și înseamnă floare.

 

Tags