Actualitate

Pe 15 martie intrăm în post. Un preparat ce-ți lasă gura apă: drobul cu ciuperci și orez

Vă place drobul la nebunie și nu mai aveți răbdare până vine Paștele? Pe 15 martie intrăm în post și aveți ocazia să-l preparați într-o variantă nouă.

Drobul de post cu ciuperci și orez? Se poate și este incredibil de bun. Se prepare repede și garantăm că musafirii vor fi extrem de încântați.

Pe 15 martie intrăm în post. Un preparat ce-ți lasă gura apă: drobul cu ciuperci și orez

Pentru a obține această delicatesă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:1 kg de ciuperci, 2 morcovi mici, 2 cepe mici, 50 ml ulei, 100 g pesmet, 2 lingurițe cu făină de in, 200 g orez, 400 ml apă, sare, piper, cimbru după gust, un vârf de cuțit cu turmeric, pătrunjel și mărar – o legătură, 4 căței de usturoi.

Mod de preparare

Pentru început se toacă mărunt ciupercile, apoi se toacă ceapa și se dă morcovul pe răzătoare mare. Se pune la fiert orezul, se adaugă sare și se lasă până când e gătit, apoi se lasă la răcit. Într-o tigaie, se încinge jumătate din cantitatea de ulei, se adaugă ciupercile și se călesc până scade zeama.

Se lasă la cuptor pentru minim 40 de minute

Ulterior, se lasă la răcit. Adăugați și restul de ulei în tigaie și când este încins puneți ceapa, o lăsați un minut, apoi adăugați morcovul. Când sunt gata, se lasă la răcit. Într-o tavă puneți hârtie de copt. Amestecați într-un vas ciupercile gătite, amestecul de morcov și ceapă precum și celelalte ingrediente. Puneți compoziția în tavă și lăsați pentru 40-45 de minute. Cei care au consumat acest preparat de post spun la unison că este cu adevărat extraordinar. În plus, este simplu de realizat. Cu puțin răbdare, imaginație și iubire puteți face orice alt produs de post care să vă facă cu adevărat spectaculoși în fața prietenilor și a familie.