Actualitate

Papa – în pericol din cauza coronavirus ?

Joi dimineață Papa Francisc nu a celebrat mesa din bazilica Sf Ioan, alături de preoții diocezei iar aceștia au fost înștiințați că Sfântul Părinte preferă să rămână în spațiile din Casa Sf. Marta, datorită unei stări de indispoziție cauzate de răceală.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Simțindu-se rău, Papa Francisc și-a anulat întâlnirea tradițională de joi, 28 februarie, cu preoții diocezei la Roma, ce urma să aibă loc la ora 10.20 în frumoasa catedrala Sf Ioan. Activitatea Papei se va continua conform programului stabilit, fără alte modificări, spun surse din Vatican.Papa în pericol din cauza coronavirus  Joi dimineață Papa Francisc nu a celebrat mesa din bazilica Sf Ioan, alături de preoții diocezei iar aceștia au fost înștiințați că Sfântul Părinte preferă să rămână în spațiile din Casa Sf. Marta, datorită unei stări de indispoziție cauzate de răceală. Conform tradiției, joi după Miercurea Cenușii – în calendarul catolic, Papa mergea în catedrala Sfântul Ioan pentru o întâlnire fixată la începutul Postului Mare cu preoții diocezei de Roma. Serviciul liturgic din acest an era programat la ora 10.20 și începea cu o meditație a cardinalului vicar, apoi spovedania prelaților, iar papa stătea la dispoziție pentru preoți care se pot confesa direct Sfântului Părinte iar apoi Suveranul Pontif urma să încheie celebrarea penitențială cu o predică pastorală. În tradiţia creştină, Postul Pastelui este o perioadă care necesită rugăciune şi curăţenie sufletească şi se revendică din episodul celor 40 de zile pe care Iisus Christos le-a petrecut izolat, în deşert.

Papa Francisc sa exprimat miercuri compasiunea faţă de persoanele care suferă din cauza coronavirus din întreaga lume, fiind alături sufletește de personalul medical şi de oficialitățile care ajută la prevenirea răspândirii periculosului virus. Papa este alături e cei bolnavi și vulnerabili, admira cadrele medicale care își fac datoria exemplar dar și lucrătorii din serviciile de protecție civilă care ajută la limitarea răspândirii virusului.

Advertisment

Papa Francisc a declarat suportul și sprijinul sau în piaţa Sf. Petru din Roma în faţa unei mulţimi de credincioși catolici. Papa, în vârstă de 83 de ani, se pare că suferă de o răceală iar starea de indispoziție se datorează acestui aspect. În Italia s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus de la începutul răspândirii virusului în Europa, așa că anumite medii conspiraționiste s-au grăbit să afirme că Papa ar fi fost deja expus contaminării și din cauza vârstei înaintate, o viroză i-ar putea fi fatală.

Advertisment
Advertisment
Advertisment