Actualitate

Papa Francisc spune că izolarea în casă unește oamenii

Suveranul bisericii catolice anunță că acesta este momentul în care familiile ar trebui să fie mai unite că niciodată.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Papa Francisc vorbește în față publicului și convinge oamenii și de dată aceasta că bucuriile stau în lucrurile mărunte. El susține că trebuie doar să fim atenți la amănunte și să ne bucurăm de cei pe care îi avem alături.

În acesta perioadă de epidemie cu noul coronavirus, izolarea în casă vine că o măsură de prevenție. Acesta este șansa oamenilor de a redescoperi viața de familie. Acesta este momentul în care merită să petreceți mai mult timp cu copiii, care de cele mai multe ori sunt lăsați abandonați.

Advertisment

Papa Francisc face apel la comunitate și spune că ar trebui să acordăm mai mult timp familiei

Zilele de izolare forțată în locuințe ar trebuie să fie zile în care va redescoperiți pe voi înșivă. Din cauza pandemiei de coronavirus au fost restricționate anumite activități, astfel că în loc să mergeți prin bar sau la magazine va puteți reconecta cu familia.

Advertisment

La cei 83 de ani ai săi, Papa Francisc a trecut prin multe perioade dificile și este încrezător și de această dată. El întotdeauna a fost de părere că familiile trebuie să fie mai unite, soțul și soția nu trebuie să fie izolați unul de celălalt. Papa Francisc consideră că doar prin comunicare putem înțelege nevoile și dorințele celui de lângă noi.

Suveranul pontif îndeamnă oamenii să caute în adâncul sufletului și în imediata lor apropiere bucuria. Bucuria de a fi lângă cei dragi, bucuria de a trăi în comuniune. El este de părere că este esențial că membrii familiei să își ofere reciproc gesturi de tandrețe și afecțiune. Aceștia trebuie să dea dovadă de empatie și înțelegere indiferent de situație.

Papa Francisc spune că bucuria se afla în lucrurile mărunte nu în cele mărețe

Dacă o familie se află într-o armonie perfectă bucuria, cu siguranță nu întârzie să apară. Însă dacă oamenii se pierd în activitățile zilnice și nu mai au timp de familie o să fie străini de situație.

Gândiți-va că e suficient să luați masa în familie, să discutați despre cele întâmplate în acea zi și să va oferiți un gest tandru. Aceasta înseamnă adevărata bucurie. O îmbrățişare, un apel telefonic, sunt lucruri mărunte dar care contează cu adevărat. Papa Francisc spune că acestea sunt gesturi care conferă un plus de valoare vieții și care creează armonie.

Din cauza riscului mărit de contaminare cu coronavirus, evenimentele de la Vatican au fost suspendate. Acestea nu mai sunt deschise publicului dar vor fi transmise prin intermediul mediului online.

Vaticanul a anunțat că toate celebrările liturgice din Săptămâna Paștelui se vor desfășura în lipsa credincioșilor. Credincioșii pot urmări slujba de acasă. Aceasta este o decizie care a surprins întreaga lume, având în vedere că un asemenea eveniment nu s-a mai întâmplat în epoca modernă.

Advertisment
Advertisment