Actualitate

Ordonanța militară cere suspendarea trenurilor

CFR Călători anunță restricționarea trenurilor de la noi din țară.Ministerul de Interne vine cu noi reguli pentru a împiedica oamenii să iasă din casă.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Ordonanța militară 3 arată care sunt noile măsuri impuse începând cu data de 25 martie.  Prin urmare, câteva zeci de trenuri nu vor mai călători începând cu dată de astăzi, miercuri 25 martie 2020, pentru a proteja cât de mult posibil sănătatea oamenilor.

CFR Călători ia măsuri de protecție a populației

În lupta cu virusul ucigător se fac foarte multe eforturi ale autorităților pentru a limita pe cât se poate răspândirea acestuia. Începând de astăzi oamenii nu mai pot circula în grup pe diferite rute.

Advertisment

Chiar dacă se suspendă un număr mare de curse, trenurile care facilitează transportul oamenilor la locul de muncă vor circulă în program normal.

Advertisment

În contextul epidemiei de coronavirus se iau măsuri noi care să ajute la restricționarea cetățenilor. Se consideră că în aceste momente cel mai bine este să nu ieșim din casă și să ne protejăm cât mai mult.

CFR Călători face diferite modificări și în ceea ce privește modalitatea de rezervare a locurilor în tren. Prin urmare călătorii nu au voie să mai stea unul lângă altul ci doar cu un loc liber între ei. Pe perioada instituirii stării de urgență oamenii vor sta la distanță chiar dacă se află în același vagon.

Regulile feroviere impuse trebuie respectate cu precizie

CFR Călători suplimentează numărul de vagoane pentru a se asigura că este loc suficient pentru toți călătorii.

Ordonanța de Guvern numărul 3 vine cu noi măsuri și atenționează toți locuitorii acestor țări că trebuie clar respectate. Aceste decizii s-au luat pentru a se evita aglomerarea în anumite contexte. Persoanele care fac naveta cu trenul spre locul de muncă pot sta liniștiți pentru că acestea nu sunt restricționate.

Ministerul Sănătății face apel la public și îndeamnă pe toți călătorii să respecte regulile de igienă impuse. Este foarte important că în această perioada să se mențină curățenia. Toate autoritățile abilitate, vin în întâmpinarea oamenilor  cu reglementări noi special pentru a diminua considerabil efectele pe care le-ar putea avea răspândirea acestui virus.

Noile reguli feroviare vin ca urmare a faptului ca în trenuri circulă de regulă un număr mare de oameni fără să păstreze o distanță între ei.

Advertisment
Advertisment