Actualitate

Ordonanța militară aduce noi reglementări

Magazinele și piețele agro-alimentare au o serie de interdicții. Acestea mai pot funcționa doar în anumite condiții de igienă

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Ministrul de Interne, susține că atât magazinele cât și piețele agro-alimentare trebuie să țină cont de o serie de măsuri pentru a funcționa în deplină legalitate.

Regulile noi impuse un motiv în plus să aveți grijă de sănătate

Magazinele și piețele trebuie să delimiteze în mod util zonele destinate clienților. Este foarte important că toți clienții să păstreze o distanță de minim 1,5 metri între ei.

Advertisment

Operatorii economici trebuie să marcheze cu semne vizibile clar  zona destinată accesului clienților. Oamenii trebuie sa fie conștienți că este absolut necesar să mențină distanța.

Advertisment

Noua ordonanță militară prevede și distanțarea dintre comercianți și cumpărători, iar vânzătorii vor fi obligați să respecte anumite măsuri de protecție. Prin urmare, aceștia sunt obligați să poarte echipamente de protecție pentru a împiedica răspândirea virusului.

Activitatea de vânzare trebuie organizată în așa fel încât toți clienții să fie în afara oricărui risc. Trebuie să se mențină distanța reglementată și între producătorii agricoli și comercianți. Aceștia sunt obligați să poarte măști și mănuși pentru a nu fi nici o problemă de contaminare.

Ordonanța militară numărul 3 aduce noi reglementări 

Prin noile reguli ei vor fi obligați să stea în casă pentru o perioadă de timp. Este interzis să se mai formeze grupuri de oameni în spații închise și este posibil să părăsiți locuința doar în anumite situații.

Este restricționată circulația tuturor persoanelor în afara locuinței pentru a se limita răspândirea coronavirusului. De astăzi se mai poate ieși din casă doar cu declarație pe propria răspundere.

Aveți voie să părăsiți domiciliul doar pentru a va deplasa în scop profesional, pentru a va achiziționa alimente și medicamente. De asemenea aveți voie să mergeți la medic și farmacie, sau pentru asistență medicală a vârstnicilor.

Se pot face deplasări scurte în preajma locuințelor, pentru desfășurarea activităților agricole. Ministrul de interne nu vine de această dată cu recomandări în sprijinul cetățenilor ci cu obligații.

Din păcate unii nu vor să înțeleagă că este absolut necesar să evităm contactul unii cu alții pentru această perioadă de carantină. Nu este plăcut deloc pentru nici unul dintre noi însă trebuie să arătăm respect față de doctori, polițiști și jandarmi care fac tot posibilul să salveze cât mai multe vieți. Ordonanța de urgență vine în sprijinul populației nu împotriva lor.

Advertisment
Advertisment