Actualitate

Ora Pământului 2020

În această noapte de 28 spre 29 martie se va trece la ora de vară, prin urmare ora 03:00 va deveni ora 04:00.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În acest an ora pământului coincide cu epidemia de coronavirus. Răspândirea alarmantă a virusului ucigător a ținut oamenii în casă și a făcut poluarea să atingă cote minime.

România traversează o perioadă de criză pentru că coronavirusul  atacă dur toate sectoarele. În aceste momente întreaga Europa se bucură de o poluare minimă. Capitalele totuși rămân mai aglomerate ceea ce înseamnă că sunt mai poluate decât restul zonelor

Advertisment

În 28 martie la ora 20.30 se vor stinge luminile pe toată planeta

Ora Pământului este un eveniment extrem de important. Cu această ocazie oameni din întreagă lume se bucură de un mediu mai curat.

Advertisment

Acest virus distrugător a atacat întreagă planetă. Însă partea bună a izolării oamenilor este că aceștia nu au mai circulat atât, și implicit nu au mai poluat pământul atât de mult.

Valorile înregistrate indică diminuări de până la 50% ale noxelor din aer

Oameni din toate țările de pe Glob vor stinge luminile în semn de respect pentru natură. Începând cu ora 20.30 se vor stinge luminile și nu se va mai folosi electricitatea pentru timp de o oră.

Evenimentul “Earth Hour” a avut loc prima dată în Australia în Sydney, pe data de 31 martie. În acea zi în jur de 2,2 milioane de oameni din Sydney au stins luminile pentru o oră.

Oameni de pe întreg globul pământesc au privit încrezători în acest proiect și și-au arată toată stimă pentru cel care a avut această idee. Evenimentul are loc întotdeauna în ultima sâmbătă din luna martie.

Prin faptul că cei mai mulți oameni aleg să stingă lumina ei transmit un mesaj de mare importanță.

Consumul uriaș de electricitate duce la dezechilibre naturale iar acest lucru se resimte la nivel mondial. Era absolută nevoie de a se reduce în mod considerabil gradul de poluare. În ultima vreme pământul a avut foarte mult de suferit din acest motiv.

Datorită faptului că în această perioadă foarte multe fabrici nu mai funcționează în aproape toată lumea ajută pământul să respire. Oamenii care locuiesc pe un sfert de planetă se află în izolare la domiciliu și sunt obligați să stea în casă.

Cotele de poluare s-au diminuat semnificativ în întreaga lume.Agenția Spațială Europeană susține că în perioada 14-25 martie poluarea s-a redus vizibil în comparație cu anul trecut.

Bergamo a fost zona cea mai afectată a Italiei în care au murit cei mai mulți oameni. Aici dioxidului de nitrogen din aer a scăzut cu 47% iar în Roma cu 35% în anumite zone.

Cea mai mare parte din concentrația de NO2 provine de la noxele de la mașini. În SUA și în China cantitatea de diioxid de nitrogen s-a redus cu până la 21%.

Advertisment
Advertisment