Actualitate

Opinia secretarului de stat Horațiu Moldovan

Horațiu Moldovan, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, a explicat că transmiterea interumană, mai ales a persoanelor din intervalul de vârstă 65-70, este o adevărată problemă

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Horațiu Moldovan, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, a declarat la  că numărul de confirmări din ultimele 24 de ore reprezintă un o problemă majoră  și că transmiterea intra comunitară este o problemă ce ne poate afecta. De asemenea, acesta a pus problema persoanelor de peste 70 de ani care sunt cele mai vulnerabile dintre toate grupele de vârstă.

Opinia lui Horațiu Moldovan

Acesta explică că creșterea radicală de cazuri față de ieri, 20.03, este un semnal de alarmă și ne ajută să punem problema întro manieră adevărată și să facem previziuni.

Advertisment

Dacă inițial erau creșteri de doar 10-20 de cazuri confirmate pe zi, faptul că de la o zi la alta au crescut czurile de coronavirus cu un număr de 60 de pacienți, este îngrijorător și că acest fapt cere condiții mai aspre, ceea ce nu e tocmai bine, explică Horațiu Moldovan.

Advertisment

Se speră, în continuare, că situația nu va fi atât de bruscă.

Transmiterea intracomunitară – cea mai mare problemă

Virusul se ia de la o persoană la alta, de la pacient la altul, așa că de aceea s-a ales ca soluționarea acestei probleme să fie carantinarea și izolarea persoanelor ce suferă sau prezintă simptome de COVID-19.

De undeva persistă acest virus, adus în țara noastră de aproape o lună. Clar este că acesta provine din Vestul Europei, circulând de la persoanele ce au fost acolo și au veni în tară, acestea având contact cu alte persoane și așa totul a luat o întorsătură drastică.

Conform medicinei, persoanele cele mai vulnerabile la un asemenea pericol sunt persoanele în vârstă și cele ce au și alte tipuri de probleme respiratorii.

Horațiu Moldovan: ,,Aceștia trebuie izolați la domiciliu, dacă nu e posibil, găsim alte soluții.”

Izolarea acestora trebuie făcută conform unor norme și măsuri din sfera civila, ce știne de Ministerul de Interne, nu chiar de Ministerul Sănătății.

Cea mai mare problemă este soluționarea ca acești pacienți să stea la domiciliu, ca infecția să nu devină și mi gravă decât este și să ajungem în rândul celor din capul listei cu numere enorme de confirmări.

Cel mai bine, în aceste situații, este să rămânem calmi, să stâm acasă și să ne spălam/ dezinfectăm pe mâini de câte ori putem. Putem lupta împotriva acestui virus, dar doar dacă ne unim forțele.

Advertisment
Advertisment