Actualitate

Oncogen vine cu vești bune

Cercetătorii Oncogen au descoperit vaccinul care poate stopa răspândirea bolii. Testarea vaccinului în laborator a început din 25 martie.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Vaccinul descoperit de medicii de la noi din țară este cel care ne poate scapă de virus. Acesta ne aduce un strop de speranța în lupta împotriva COVID-19. Virgil Păunescu, directorul Centrului OncoGen, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara, face un anunț foarte important.

Directorul centrului Oncogen anunță că s-a descoperit vaccinul împotriva COVID-19

În plină pandemie OncoGen vine în sprijinul populației cu vaccinul împotriva coronavirusului. Un centru medical de mare valoare face mari eforturi pentru a stopa virusul în comunitate. Oncogen oferă spre testare în laborator echivalentul a 1000 de doze. Echipa de cercetători de la OncoGen, a început de ieri testele de laborator și își pun mari speranțe în această descoperire.

Advertisment

Cu ajutorul finanțării europene acest lucru a fost posibil. Echipa Oncogen a lucrat la descoperirea acestui vaccin încă de acum câteva săptămâni. La baza acestei descoperiri stă o metodă specifică dezvoltării imuno terapiilor în cancer, o metodă modernă care este personalizată pentru fiecare persoană în parte.

Advertisment

Cercetătorii au pornit de la terapiile personalizate pentru cancer și au ajuns să descopere vaccinul împotriva coronavirusului.

Oncogen centru de cercetare de elită

Încă de acum 2 ani este în derulare procesul de cercetare realizat în imuno terapiile oncologice. Oncogen în parteneriat cu alte două centre a reușit să descopere formula salvatoare.

Medicii români au făcut eforturi susținute pentru a ajunge aici și oferă mari speranțe în noile terapii. Cercetătorii lucrează la adaptarea imuno terapiilor din cancer. Ei au folosit o metodă specifică dezvoltării vaccinurilor în cancer, ținând cont de gradul de imunitate al românilor.

Structura coronavirus a fost realizată de către chinezi. Însă o primă speranță vine din România. Oncogen a descoperit o posibilă metodă de producere vaccinului împotriva coronavirusului. Din nefericire, la noi în țară nu există resursele necesare pentru producerea acestui vaccin.

Cercetătorii de la Centrul OncoGen din Timișoara sunt cei care dețin formulă. Prin urmare aceștia  au trimis metoda de producere a vaccinului către marii cercetători din America și Europa cu care colaborează. Toată nădejdea se află acum în ei, doar aceștia sunt în măsură să producă vaccinul pe scară largă.

Directorul Oncogen susține că la noi în țară nu există nici cea mai mică facilitate de producție a vaccinurilor.Echipa OncoGen atrage atenția tuturor cu o potențială metodă de producere a vaccinului care să lupte eficient împotriva COVID 19.

Această metodă a fost publicată pe internet în limba engleză și apoi trimisă cercetătorilor din Europa și Statele Unite. Aceștia s-au arătat încrezători și au început deja să lucreze la rețetă. Scopul lor este să aducă îmbunătățiri formulei.

Se lucrează la o nouă varianta și se dorește că rezultatul final să fie cel dorit de întreagă lume.Centrele de cercetare din SUA au toate dotările necesare pentru a produce acest vaccin ce poate combate coronavirusul.

Advertisment
Advertisment