Actualitate

Oamenii din Cluj-Napoca vor fi monitorizați cu drone

Oamenii legii au găsit o metodă inedită pentru a verifica dacă cetățenii respectă izolarea.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Ca urmare a pandemiei de coronavirus care continuă să facă numeroase victime, autoritățile au luat măsuri stricte. Astfel, cetățenii sunt obligați să stea în case pentru a opri răspândirea Covid-19.

Oamenii legii se asigura că aceste reguli sunt respectate și nu ezită să dea sancțiuni drastice celor care se opun. Doar în ultimele 24 de ore, au fost depistate 7 741 de persoane care au încălcat restricționarea circulației.

Advertisment

Clujenii vor fi monitorizați cu drone

Prefectura Județului a anunțat o metodă nouă de supraveghere a cetățenilor. Instituția a emis un comunicat pentru a oferi toate detaliile referitoare la această decizie.

Advertisment

Prefectura anunță că pentru a depăși situația actuală din țară, e nevoie de o respectarea cât mai strictă a măsurilor impuse de autorități. Astfel, instituția, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean, va implementa un plan de supraveghere prin fotografiere și videofilmare.

Prefectura a informat că va fi urmărită, în principal, respectarea măsurilor referitoare la părăsirea locuințelor, carantinei sau izolării la domiciliu. Totodată, dronele vor fi utile pentru obținerea datelor legate de aglomerări în zone importante ale municipiului.

Dronele vor servi și la dimensionarea corespunzătoare a efectivelor implicate în acțiuni de menținere a ordinii publice. În plus, ele vor ajuta la prezența activă în teren și vor asigura vizibilitate autorităților.

Metodele sunt menite să transmită un mesaj ferm oamenilor

În comunicatul instituției se arată și că astfel de mijloace trimit un mesaj hotărât populației. Astfel, cetățenii vor fi conștienți că nerespectarea măsurilor prevăzute de ordonanțele militare vor duce la sancțiuni serioase.

Cu ajutorul acestor drone, vor fi transmise și mesaje audio de informare, care momentan sunt difuzate din autospeciale ale poliției. De asemenea, locurile supravegheate astfel vot fi decise zilnic, în funcție de anumite criterii. Se urmărește acoperirea cât mai eficientă a teritoriului.

La aceste acțiuni vor fi implicați polițiști din cadrul Poliției Minicipiului Cluj-Napoca și din cadrul Serviciului Criminalistic. Totodată, vor participa și polițiști locali, jandarmi și personal al MAPN. În plus, aceștia vor fi susținuți de un specialist civil, care va gestiona acțiunile dronelor.

Advertisment
Advertisment