Actualitate

Oamenii de știință avertizează despre pandemiile viitoare

Mai mulți cercetători au ajuns la concluzia că pandemia actuală nu va fi singura. Aceștia au avertizat că vor urma unele și mai periculoase.

De câteva luni pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe întreaga planetă. Mulți oameni se întreabă când se va termina totul și când viața va reveni la normal.

Cu toate acestea, un grup de oameni de știință au anunțat că actuala pandemie nu este nici pe departe cea mai gravă cu care lumea de acum se va confrunta.

Oamenii de știință avertizează despre pandemiile care vor urma

Membri unei platforme interguvernamentale independente, IPBES, au avertizat că vor avea loc mult mai des astfel de pandemii. Cauza acestui lucru ar fi neglijența oamenilor față de mediul înconjurător. Ei au spus că singura specie responsabilă pentru tot ceea ce se întâmplă este omul.

Aceștia au mai scris într-un articol, pe care l-au postat pe platformă, că sunt șanse mici să scăpăm de criza actuală și de cele viitoare. Grupul a realizat o cercetare amănunțită despre degradarea naturii și dispariția viitoare a numeroase specii de plante și animale.

Ei au mai continuat să spună că în ultimii ani a crescut vulnerabilitatea pentru bolile infecțioase. Defrișările, extinderea agriculturii, exploatarea animalelor și dezvoltarea infrastructurii sunt doar câteva motive care stau la baza pandemiei. Aceste lucruri au creat oportunitatea perfectă pentru ca bolile să fie transmise de la animale la om.

Acesta este doar începutul

Grupul de cercetători a declarat că sunt estimate peste 1,7 milioane de tipuri de virusuri neidentificate. Toate pot fi transmise la om de la mamifere și păsări acvative. Astfel, în contextul actual, oricând poate fi declanșată o nouă pandemie mult mai puternică și mult mai ușor de răspândit de la om la om.

Din acestă cauză, este recomandat ca toți oamenii să aibă o mai mare grijă de planetă. De aceea, ar trebui ca regulile privind protejarea mediului înconjurător și a animalelor să fie mult mai stricte. De asemenea, cercetătorii susțin că este necesar să existe și o finanțare corespunzătoare a sistemelor de sănătate.


TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: