Actualitate

O serie de critici aduse din partea pensionarilor

Restricțiile de circulație ale pensionarilor reprezintă un motiv de revoltă pentru cei care se află în imposibilitatea de a ieși din casă în contextul epidemiei.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În timp ce coronavirusul îmbolnăvește un număr tot mai mare de oameni zi de zi, pensionarii se trezesc să aducă critici dure oficialităților. Sute de persoane cad pradă acestui virus iar bătrânii sunt preocupați de restricționarea libertății de mișcare.

Pensionarii solicită să fie revizuită Ordonanța militară nr 3

Chiar dacă persoanele în vârstă de peste 65 de ani sunt cele mai expuse bolii, pensionarii sunt împotriva noilor reglementări. Aceștia nu înțeleg că măsurile luate au fost strict pentru protejarea sănătății lor.

Advertisment

Începând cu data de 25 martie Ministerul de Interne a impus noi reguli în ceea ce privește circulația vârstnicilor. Prin dispozițiile Ordonanței Militare s-a decis ca persoanele cele mai vulnerabile, respectiv cele cu vârsta de peste 65 de ani să circule pe afară doar în intervalul orar 11:00 și 13:00.

Advertisment

Acesta este de fapt motivul care stă la baza revoltei lor. Pensionarii solicită autorităților să modifice acel paragraf din Ordonanță și să anuleze restricțiile de circulație impuse.

Organizațiile care apără drepturile pensionarilor sunt total împotriva restricțiilor

Reprezentanții acestor organizații solicită ministrului de interne să modifice ordonanța militară și să mărească orarul de circulație. Aceștia susțin că fac discriminare între oameni și cer mărirea perioadei în care pensionarii pot merge la farmacie sau la cumpărături.

În urma acestor solicitări Ministrul de Interne a anunțat că ordonanța militară 3 prevede că vârstnicii de peste 65 de ani pot ieși din casă în situații speciale. Atunci când se deplasează în interes profesional sau pentru realizarea activităților agricole ei pot părăsi domiciliul în afară intervalului orar 11-13.

Între timp ministrul a luat noi măsuri de protecție pentru populația țării. Armata Română a ieșit pe străzile din capitală începând de ieri 25 martie. Datorită acestui lucru s-au format șiruri întregi de mașini la intrarea în București. Reprezentanții poliției și jandarmeriei române și-au făcut datoria așa cum trebui. Aceștia au verificat atent pe toți șoferii având în vedere noile interdicții de circulație.

De ieri, de la ora 12:00, dispozițiile ordonanței militare au intrat în vigoare, Oamenii nu au voie să mai iasă din casă decât cu declarație pe proprie răspundere. Noile măsuri impuse interzic cu desăvârșire tuturor cetățenilor acestei țări să se plimbe pe afară fără un motiv bine întemeiat.

Aceste noi reguli vin ca un aliat de nădejde în lupta cu efectele devastatoare ale coronavirusului. Cei care nu respectă legea vor fi amendați și vor putea fi dați în judecată dacă nu respectă aceste condiții.

Advertisment
Advertisment