Actualitate

O Femeie a Furat Resurse Medicale din Spital

La Spitalul Judeţean Piteşti a fost prinsă o angajată care fura. Aceasta riscă amenzi usturătoare și chiar dosar penal

Advertisment
Advertisement
efume.ro

O angajată a Spitalului Județean Pitești a fost prinsă în timp ce fura măști, mănuși și dezinfectanți. Prin fapta săvârșită se pare că aceasta nu vrea să se supună reglementărilor legale. După ce a fost audiată femeia a fost acuzată de delapidare.

Spitalul Județean Pitești locul unde o angajată fură măști și dezinfectanți

În ultima vreme polițiștii au făcut des percheziții în municipiul Pitești. Aceștia au cercetat și domiciliile a două persoane fizice.

Advertisment

În urma acestor acțiuni s-a constatat că o femeie angajată în acea unitate medicală a furat pur și simplu echipamente specifice de protecție. Apoi acestea au fost vândute altor persoane fizice în schimbul unor mari sume de bani.

Advertisment

În urma perchezițiilor efectuate polițiștii au reușit să confiște o serie de măști, mănuși, soluții dezinfectante de la domiciliul persoanelor care le-au cumpărat. Alte 3 persoane au fost audiate în timp ce angajata care a furat a rămas peste noapte la arest. Aceasta a fost  reținută, în baza legii.

În zilele care urmează angajată care a fost prinsă furând va di dusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești și se vor lua măsuri preventive.

Conducerea spitalelor face apel la înțelegea angajaților

Având în vedere că România parcurge o situație de criză provocată de epidemia de coronavirus resursele medicale sunt limitate. Sunt zeci și sute de oameni a căror protecție depinde în totalitate de măști, mănuși și dezinfectanți.

Se cere raționalizarea materialelor sanitare de protecție pentru ca fiecare angajat sau bolnav care are nevoie de ele să beneficieze de un suport real.

În tot acest context, unii sunt preocupați de furturi. Așa a fost și cazul angajatei de la spitalul județean Pitești care a sustras din spital mai multe resurse de bază fără să se gândească la personalul medical. Probabil că ea avea în vedere doar câștigul survenit din tranzacțiile ulterioare.

Directorii de spital avertizează angajații și spun că oricine va fi prins că fură va fi sancționat în conformitate cu legea în vigoare. Personalul medical nu trebuie să se simtă ofensat atât timp cât nu iau în considerare această posibilitate.

Realitatea este crudă însă legea este aceeași pentru toți. În această perioadă este nevoie ca materialele de protecție să fie bine gestionate.

Măștile și mănușile joacă un rol extrem de important fiind elemente vitale pentru spitale. Consumul de măști, mănuși și dezinfectanți este foarte mare la nivelul întregii țări. Acesta este un aspect care ar trebui avut în vedere de către toată lumea.

Advertisment
Advertisment