Actualitate

O echipă de specialiști din Australia poate fi echipa salvatoare

Aceștia au descoperit antidotul împotriva coronavirusului. Cercetrarile lor pot fi de un real ajutor pentru tot mapamondul

Advertisment
Advertisement
efume.ro

O echipă de oameni de știință din cadrul centrului de Cercetări Clinice al Universității din orașul Queensland au făcut numeroase cercetări în acest sens. Aceștia sunt aproape siguri că au reușit să descopere combinația de medicamente care poate combate noul coronavirus.

Oameni de știință din Australia fac un anunț important

Profesorul David Peterson, membru al echipei de cercetare, este foarte optimist. Acesta crede că până la sfârșitul lunii martie, tratamentul va putea fi deja administrat celor care au fost infestați.

Advertisment

Acesta declară că este un tratament potențial eficient.Va trebui să se facă un studiu complet la scară largă pentru a se susține tratamentul pe viitor.

Advertisment

În momentul de față se face un studiu clinic de amploare în aproape 50 de spitale din toată Australia. În acest fel se pot face comparații între efectele unui medicament versus altuia. Studiul se concentrează pe combinația a 2 medicamente, unul folosit că tratament pentru HIV, iar altul pentru malaria.

În acest moment riscul contaminării cu noul coronavirus este tot mai mare. Prin urmare, la nivel global se fac tot mai multe cercetări și în alte mari laboratoare ale lumii în vederea descoperirii unui antidot. Încă nu există rezultate concrete dar există speranțe de progrese în perioada imediat următoare

O echipă de cercetători canadieni face cercetări minuțioase

O echipa de la Institutul de Cercetări Sunnybrook, a izolat Coronavirus 2 cel care este agentul responsabil pentru actuala pandemie de COVID-19.

Aceștia au cultivat virusul din două specimene clinice într-o instalație de izolare de nivel 3. Însă este nevoie de teste complexe și complete pentru a dezvolta soluții fiabile pentru noul coronavirus.

Chiar dacă este nevoie de un răspuns cât mai rapid, cercetătorii nu se pronunță așa de repede. Există totuși speranța că vor există soluții pe termen mai lung.

Virusul izolat va ajută cercetătorii din întreaga lume să facă cât mai multe teste de diagnostic și tratamente pentru a înțelege cât mai bine noul coronavirus SARS-CoV-2 și evoluța să clinică.

Atunci când colaborează cu succes cercetători de talie mondială se pot întâmpla lucruri uimitoare. Între timp un grup de oameni de știință olandezi fac cercetări pentru a găsi un anticorp care ar putea bloca răspândirea infecției.

Însă acest proces va dura luni întregi până ce se obține un rezultat concret. De asemenea, obținerea unui vaccin care să distrugă acest virus împotriva noului coronavirus poate dura ani întregi.

Advertisment
Advertisment