Actualitate

O bătrână din Vaslui a sunat la 112 pentru că nu avea mâncare

O femeie în vârstă, din Vaslui, a sunat la numărul unic de urgență pentru că nu avea nimic de mâncare.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pandemia de coronavirus continuă să creeze probleme serioase. Numărul de cazuri de infectare crește în fiecare zi. Sectorul medical face cu greu față, iar economia are și ea mult de suferit.

Ca urmare a măsurilor de distanțare socială, oamenii se află izolați în case, având voie să iasă doar în anumite condiții. De asemenea, regulile pentru vârstnici sunt mai ferme decât pentru celelalte categorii.

Advertisment

Femeia a sunat la 112 pentru că nu avea mâncare

Vârstnica din Vaslui a apelat numărul unic de urgență și le-a spus operatorilor că nu are ce să mănânce. Femeia abia fusese externată din spital, neavând deloc hrană în casă. Polițiștii din orașul Murgeni au acționat imediat și au sărit în ajutorul bătrânei.

Advertisment

Oamenii legii i-au cumpărat mai multe alimente și i le-au dus femeii la domiciliu. Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui a informat că sâmbătă, agenții au ajutat bătrână, în urmă apelului la 112. Femeia a explicat că nu are familie și nu avea cui să ii ceară sprijin în această perioadă de izolare.

Polițiștii au strâns o sumă de bani, au mers la magazin și i-au cumpărat femeii orez, ulei, făină, fructe, legume, conserve, cozonaci, pâine, carne și ouă. Bătrâna a fost vizibil emoționată de gestul agenților. Aceasta le-a mulțumit și le-a urat Sărbători Pascale fericite.

Situația din România

Bilanțul pandemiei de coronavirus continuă zilnic să crească. Numărul total al cazurilor de infectare a ajuns astăzi la 8 418. De asemenea, numărul persoanelor care au decedat ca urmare a contactării coronavirusului este de 421. Totodată, tot mai multe cadre medicale sunt infectate.

În prezent, la Terapie Intensivă sunt internați 258 de bolnavi. În carantină instituționalizată se află 22 129 de persoane, iar alte 50 702 sunt în izolare la domiciliu, sub supraveghere medicală.

Sâmbătă au avut loc 4 noi decese și au fost confirmate alte 351 de infectări. Vestea bună e că 1 508 de oameni au fost declarați vindecați și externați, până în prezent.

Advertisment
Advertisment