Actualitate

Nu vede, dar a cucerit Kilimanjaro

La doar 21 de ani, Alexandru Benchea se poate considera un om fericit, care a sfidat întotdeauna viața. Chiar dacă nu vede, a cucerit Kilimanjaro.

Le-a demonstrat tuturor că viața merită trăită, indiferent câte piedici vei avea. Nu vede, dar a cucerit Kilimanjaro.

Nu vede, dar a cucerit Kilimanjaro

A scris istorie în alpinism, chiar dacă nu vede. Și a devenit așa cum frumos îi spun prietenii, alpinistul cu ochii albi. Potrivit fanatik.ro, Alexandru Benchea a demonstrat întregii lumi că poate mai mult decât să folosească bastonul alb. Și, mai mult decât atât, că e independent. A urcat până acum pe Kilimanjaro, Mont Blac și Elbrus și a devenit primul sportiv român nevăzător care a cucerit plafonul Africii.

„ – Antoine de Saint-Exupery. Sunt mare parte din vorbele acestui citat. Mi-am deschis inima ca să pot vedea dincolo de ce pot oferi ochii, ca și imagine. Am 21 de ani, m-am născut nevăzător, dar acest lucru nu a fost nicicând o limitare. Copilăria mi-am petrecut-o la Adjudeni, județul Neamț, unde natura și-a făcut loc în sufletul meu. Am un frate geamăn, care vede, și încă trei frați și o soră. În copilărie nu stăteam prea mult în casă. Trăiam la țară, aproape de Siret,  astfel că ieșeam adesea în natură, explorăm împrejurimile. Am urmat Liceul Special Moldova, din Târgu Frumos”, spune tânărul.

Am învățat să fiu un fin ascultător

Își ascultă intuția de fiecare dată și astfel a ajuns să nu dea niciodată greș. „Am învățat de mic să fiu un fin ascultător. Mă interesează vocile pe care le aud, ascult atent cum mi se vorbește, caut atitudinea în oameni. Așa îmi fac singur o imagine despre cei din jur. Dar peste această imagine vin și informațiile pe care le cer sau mi le oferă cei din jur.

Pun întrebări, sunt curios și mă provoacă să văd dacă imaginea pe care eu mi-am creat-o despre ceva sau cineva se suprapune cu percepțiile celor din jurul meu. În general, îmi plac oamenii care zâmbesc atunci când vorbesc” (…) „Mi-a plăcut de mic să explorez, să descopăr lucruri, să intru în contact cu oameni, să depășesc limite, să fac sport. Am mers singur prin țară, am vizitat orașe în străinătate, am călătorit singur cu avionul.  Mi-am dorit să îmi găsesc o activitate care să cuprindă mare parte din toate aceste piese de puzzle din care îmi compun viața. Așa am ajuns la escaladă și la alpinism”, a declarat alpinistul.