Actualitate

Nu țineți niciodată ouăle pe raftul special amenajat din frigider

V-ați obișnuit să țineți ouăle doar pe raftul special amenajat din frigider? E o mare greșeală, spun specialiștii, pentru că acestea se pot contamina.

Mitul că ouăle se păstrează doar pe raftul special ameajat din frigider a fost acum demontat. Oameni de știință spun că acest lucru vă va afecta sănătatea.

Nu țineți niciodată ouăle pe raftul special amenajat din frigider

Unde trebuie depozitate ouăle și la ce temperatură? Oamenii de știință susțin că temperatura optima la care ouăle trebuie depozitate este de 20 grade Celsius. Iar aceasta trebuie să rămână constantă. De asemenea, ouăle ar trebui să fie păstrate în cutia de carton în care sunt cumpărate și așezate pe raftul din mijlocul frigiderului. Motivul? Astfel sunt prevenite schimbările de temperatură dar și contaminarea cu bacterii.

Se lasă o oră la temperatura camerei înainte de a le folosi

Totodată, ouăle nu trebuie mutate de la o temperaratură la alta, pentru că e foarte posibil să se strice. În plus, oamenii de știință afirmă că odată ce le veți ține în frigider, scade riscul de contaminare cu salomonella şi de răspândire al bacteriilor. Nu în ultimul rând, înainte de a le folosi la prepararea diferitelor produse, ouăle trebuie lăsate timp de o oră la temperatura camerei.

Atenție la intoxicația cu ouă

Potrivit jurnalspiritual.eu, aveți mare grijă de unde achiziționați ouăle, pentru a nu vă trezi cu o intoxicație alimentară. În acest sens, luați ouă doar de la locuri avizate sanitar și evident depozitate în frigidere. Se vor pune în frigider imediat după ce au fost cumpărate. Dacă drumul spre casă durează mai mult de 30 de minute sau este o zi toridă depozitați ouăle într-o cutie frigorifică.

Sub nici o formă nu cumpărați ouă care au termenul de valabilitate expirat. Cumpărați numai ouăle curate şi intacte. E important să căutați ștampila cu avizul sanitar-veterinar. Ouăle nu se spală niciodată înainte de a fi depozitate. Dacă le veți spăla , atunci le veți îndepărta uleiul mineral protector care învelește.

 

 

Tags

Close