Actualitateinfo

Nu mai luați niciodată acest medicament. Vă va distruge tot organismul. Alexandru Rafila avertizează că e extrem de periculos.

În ultima perioadă tot mai multe persoane folosesc un medicament împotriva coronavirusului. Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă.

Sub nici o formă nu mai trebuie să consumați acest medicament. Alexandru Rafila vă avertizează că e extrem de periculos.

Nu mai luați niciodată acest medicament. Vă va distruge tot organismul. Alexandru Rafila spune tot

Alexandru Rafila, reprezentantul OMS în România spune că cine va continua să ia acest medicament riscă să-și facă sănătatea praf. În plus, nu vă va vindeca niciodată de coronavirus. Despre ce este vorba? Despre Ivermectina, un produs antiparazitar de tip unguent care e folosit la animale. Produsul a început să fie tot mai folosit de români, după ce a apărut o știre că acesta ajută la prevenirea îmbolnăvirii cu coronavirus.

„Avem niste agenții. În SUA exista FDA, care reglementeaza medicamentele de uz uman din punct de vedere al eficacitatii si din punct de vedere al sigurantei. Pot exista studii publicate în reviste, dar acestea trebuie să fie certificate de un organism de reglementare. Care își asumă responsabilitatea în momentul în care aprobă utilizarea la om în primul rând și apoi pentru o anumită boală. Ivermectina nu a fost aprobată de Agenția Europeană a Medicamentului pentru uz uman.

Chestiunea asta pe mine mă face nu să mă îndoiesc de eficacitatea ei, ci să fiu reținut în a recomanda așa ceva. Dacă oamenii încearcă să ia produsul este total greșit. Noi trebuie să vedem cu ce consecințe prevenim infecția.

Una e să iau două zile Ivermectina, alta e să iau în fiecare zi. Substantele antiparazitare sunt toxice. Cei care iau o perioadă îndelungată Ivermectina ca să nu se infecteze cu coronavirus, s-ar putea să aibă probleme foarte serioase”, a declarat Alexandru Rafila.

Pentru ce se folosește acest produs

Potrivit medicului veterinar Aurelian Ștefan, ivermectina este un medicament doar de uz veterinary. „Acest medicament este folosit pentru problemele cauzate de paraziți externi din gama scabie, alte parazitoze mai profunde ale pielii. Sub nicio formă nu recomandăm și nu văd de ce ar putea fi folosit așa, empiric, de oameni pentru o eventuală infecție cu COVID”, a declarat doctorul.

 

 

 

Tags