Actualitate

Niciodată nu ați mâncat așa ceva de Revelion. Încercați piftia de pește. E fenomenală

În noaptea de Revelion de pe masa tradițională nu va lipsi niciodată peștele. Încercați piftia de pește, pentru că e extraordinară.

Advertisment

Renunțați anul acesta la tradiționala piftie de porc și încercați piftia de pește. Niciodată nu ați mâncat ceva mai gustos.

Niciodată nu ați mâncat așa ceva de Revelion. Încercați piftia de pește. E fenomenală

Piftia de pește? Da, este un preparat pentru care veți fi aplaudat de familie și prietenii cu care vă veți petrece Revelionul. Aveți nevoie de 1 crap de 1 kg, o ceapă, 1 morcov, o rădăcină de pătrunjel, 6-10 boabe de piper, 3 căței de usturoi, o foaie de dafin, sare, lămâie. Puneți la fiert în apă cu sare zarzavatul curățat și spălat, mai puțin usturoiul, foia de dafin, boabele de piper, capul și coada de pește. După ce au fiert legumele, se strecoară zeama și se toarnă în alt vas în care se pune trunchiul de crap feliat. Aveți grijă ca zeama să acopere peștele cu cel mult două degete.  Se ia spuma și se lasă pe foc până când peștele este fiert. Ulterior, se scoate, se dezosează și se așază într-un castron. Se lasă la răcit și se adaugă usturoiul zdrobit. Pentru un gust desăvârșit, serviți cu felii de lămâie.

Advertisment

Piftie de curcan

La fel de bună pentru masa de Anul Nou este și piftia de curcan. Pentru prepararea acesteia, aveți nevoie de 1,5 kg carne de curcan, un morcov, o țelină, 4 cepe, 10 căței de usturoi, sare, piper. Pentru început puneți la fiert carnea în apă cu sare, alături de ceapa tăiată în jumătăți, morcovul curățat și tăiat felii și rădăcina de țelină tăiată cubulețe. Se lasă în ju de o oră, apoi se scot legumele, se taie felii apoi se pun într-un castron. Adăugați puțin piper la carne și lăsați să mai fiarbă la foc mic până când zeama scade și carnea este foarte bine fiartă. Scoateți apoi carnea, puneți în castronașe după cum doriți și adăugați legumele. În zeamă așezați usturoiul zdrobit, apoi turnați totul în castronașe. Se servește cu mărar proaspăt.

Advertisment

 

Advertisment
Advertisment