Actualitate

Nenorocirea prin care a trecut marele gazetar Cristian Tudor Popescu

Mulți îl cunosc drept un bun gazetar, dar puțini știu nenorocirea prin care a trecut Cristian Tudor Popescu.

Unul dintre cei mai apreciați gazetari din România, Cristian Tudor Popescu a trecut printr-o mare nenorocire.

Nenorocirea prin care a trecut marele gazetar Cristian Tudor Popescu

Ce viață a avut Cristian Tudor Popescu? Despre acest lucru se cunosc puține lucruri. Și la fel de puțini sunt cei care cunosc faptul că CTP, așa cum i se spune, a fost crescut doar de mama și bunica sa, după ce părinții au divorțat. Chiar dacă a rămas fără sprijinul acestuia, gazetarul nu s-a plâns niciodată. Cât privește studiile, Cristian Tudor Popescu a terminat Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București, obținând diploma de inginer.

A divorțat de patru ori

Un alt lucru necunoscut este faptul că acesta se numește Cristian Popescu. Tudor este prenumele tatălui său, pe care l-a folosit după ce a făcut o înțelegere cu poetul Cristian Popescu, legat de prima persoană care va publica un text. Nici la capitolul iubire nu i-a mers jurnalistului prea bine. Acesta a divorțat de patru ore și are doi băieți. Fiul cel mare deține propria firmă și este foarte apreciat, în schimb cel mic a luat bacalaureatul abia după a treia încercare.

Președinte al Clubului Român de Presă

CTP și-a început cariera de jurnalist când s-a angajat la cotidianul Adevărul. Acest lucru s-a întâmplat în 1991 și a deținut funcția de redactor șef adjunct. După cinci ani, în 1996, a devenit redactorul șef al ziarului, până în anul 2005. Ulterior, și-a dat demisia și alături de Mircea Dinescu au format ziarul Gândul, care a ajuns apoi la Adrian Sârbu și mai târziu la Radu Budeanu. În 2003 acesta este ales președinte al Clubului Român de Presă, dar a renunțat la funcție în 2006. Un an mai târziu, în 2007, a candidat la aceeași funcție și a fost votat cu 113 voturi.