Actualitateinfo

Nenorocire! Ce s-a găsit în compoziția vaccinului Pfizer… Doamne, ce ne așteaptă

Advertisment
Advertisement

Situație controversată în Japonia. Au fost descoperite mai multe substanțe străine în vaccinul produs de Pfizer. Este vorba despre mai multe doze de ser în care o substanță albă necunoscută a fost identificată.

au descoperit substanțe străine în vaccinul consorțiului american-german al companiilor Pfizer și BioNTech, care este utilizat pentru imunizarea populației din orașul japonez Sagamihara (prefectura Kanagawa), a anunțat, marți, canalul de televiziune NHK.

Advertisment

Sursa citată mai precizează că personalul medical din trei locații diferite a identificat, în timpul unei examinări vizuale, 18 doze de vaccin care conțin particule dintr-o substanță albă necunoscută. În toate aceste cazuri, vaccinarea cu aceste doze nu a avut loc. Totodată, un alt caz similar de depistare a unei substanțe străine într-un vaccin Pfizer a fost înregistrat cu o zi mai devreme în Kamakura. Autoritățile din ambele orașe nipone au cerut producătorului desfăşurarea unei investigaţii.

Advertisment

 

Trebuie menționat faptul că anterior, Ministerul Sănătății din Japonia a anunțat suspendarea utilizării a aproximativ 1,63 milioane de doze de vaccin produse de compania americană Moderna, scrie agenția Tass.

Particule metalice, descoperite în serul produs de Moderna

Mai exact, o situație similară a avut loc tot în Japonia, însă cu serul produs de Moderna. Deși în cazul Pfizer până acum nu se știe ce este substanța misterioasă, impurităţile descoperite în loturile de vaccinuri anti-COVID-19 Moderna expediate în Japonia s-au dovedit a fi particule metalice, a anunţat miercuri compania americană.

Totodată, Moderna a dat asigurări spunând că acest incident nu a generat „riscuri excesive pentru siguranţa” persoanelor vaccinate, conform AFP.

Advertisment
Advertisment