Actualitate

Nenorocire! A apărut un nou virus. Specialiștii spun că nu există nici un tratament

Oamenii de știință din toată lumea sunt speriați, șocați și cu mâinile legate. A apărut un nou virus pentru care nu există în acest moment nici un tratament.

Este extrem de periculos și a fost descoperit în fecalele liliecilor. A apărut un nou virus care nu are nici un tratament.

Nenorocire! A apărut un nou virus. Specialiștii spun că nu există nici un tratament

Un nou virus a ajuns acum în atenția cercetătorilor din întreaga lume. Acesta are o mortalitate mare și în acest moment nu are nici un fel de tratament. Virusul se numește Nihap și a fost găsit pentru prima dată în Cambodgia, potrivit antena 3. Gravitatea situației este faptul că virusul are gazda comună cu coronavirusul. Specialiștii au găsit acest virus în fecalele liliecilor. ”Este o preocupare majoră pentru noi, pentru că nu există tratament. Și are o rată de mortalitate mare”, a spus unul dintre cercetătorii care studiază acest virus.

Are o incubație care poate ajunge și la 45 de zile

Oamenii de știință susțin că, în funcție de locația focaului, Nipah cauzează o mortalitate cuprinsă între 4-75%. Și mai grav este faptul că acesta are o incubație foarte lung, care, spun specialiștii, poate ajunge chiar și la 45 de zile. Ce înseamnă asta? Persoana infectată nu știe că este bolnavă și are timp să infecteze tot mai multe persoane. Îngrijorător este faptul că virusul se extinde și la animal și poate infecta un număr mare de specii.

În acest fel, riscul de răspândire ar fi uriaș. Din nefericire, virusul Nipah se ia atât prin contact direct, cât și prin consumarea alimentelor contaminate. Printre simptomele pe care le pot avea oamenii care se îmbolnăvesc sunt probleme respiratorii, tuse, oboseală, dureri de gât dar și encefalită. Puțini sunt cei care știu că 11 focare de virus Nipah au apărut în Bangladesh între anii 2001 – 2011, 11 focare de Nipah au apărut în Bangladesh. Din 196 de persoane care au fost infectate, au murit 150.

 

Tags