Actualitate

Nelu Tătaru crede că va urma un weekend “de foc”

Ministrul Sănătății e de părere că următorul weekend ar putea da peste cap orice focar, în contextul în care oamenii vor vrea să petreacă de 1 mai.

Nelu Tătaru a atenționat joi că urmează un weekend “de foc”, în contextul minivacanței de 1 Mai. Ministrul crede că aceste zile ar putea înrăutăți semnificativ situația din țară, anunță Agerpres.

“Urmează un weekend de foc, care poate da peste cap orice focar existent”

Nelu Tătaru a spus, în urma unei vizite la Botoșani, că este destul de multă mișcare pe străzile municipiului. El a explicat faptul că relaxarea măsurilor depinde foarte mult de atitudinea cetățenilor față de pandemie.

Ministrul Sănătății a declarat că speră să vadă de 1,2 și 3 mai o liniște precum cea din timpul Sărbătorilor Pascale. Astfel, el consideră că numărul de cazuri de infectare, de decese și de internare la terapie intensivă ar putea fi în scădere semnificativă în următoarele două săptămâni.

Drept urmare, după 15 mai ar urma ridicarea unor restricții. În caz contrar, weekendul acesta ar putea agrava situația din țară și ar irosi eforturile depuse până acum.

Nelu Tătaru a efectuat, în decursul zilei de joi, o vizită la Spitalul Județean de Urgență “Mavromati”. El a avut o întâlnire cu autoritățile județene pentru a discuta pe seama măsurilor necesare pentru a încetini răspândirea pandemiei de coronavirus.

Blaj a dispus interzicerea circulației rutiere pe 1 și 2 mai

În Blaj, circulația mașinilor nu va fi permisă pe 1 și 2 mai. Comitetul Local pentru Situații de Urgență a hotărât să adopte unele restricții pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus.

Anunțul a fost făcut de primărie, printr-un comunicat. Măsura este valabilă pentru zilele de 1 mai 2020 și 2 mai 2020, în intervalul orar 07:00-19:00. Sancțiunea pentru nerespectarea măsurii se încadrează între 100 și 500 de lei.

Până în prezent, în România au fost înregistrate 12 240 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19. De asemenea, 695 de pacienți au decedat. Pe de altă parte, 4 017 de oameni au fost vindecați și externați.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost raportate 262 de noi cazuri de infectare. La ATI se afla acum 221 de pacienți.