Actualitateinfo

Ne așteaptă o nenorocire. Lumea va fi lovită de cea mai mare criză financiară

În plină pandemie de coronavirus, președintele Băncii centrale americane dă o veste îngrozitoare. Lumea va fi lovită de cea mai mare criză financiară.

Ceva mai rău nu se putea întâmpla. Vor fi guvernele lumii pregătite să facă față? Ne așteaptă cea mai mare criză financiară.

Ne așteaptă o nenorocire. Lumea va fi lovită de cea mai mare criză financiară

Lumea trebuie să se pregătească pentru cea mai mare criză financiară care a fost vreodată. Este vestea pe care a dat-o lumii președintele Băncii centrale americane Jerome Powel. Ce se poate face pentru a ține cât se poate piept acestei situații cu totul ieșite din comun? Există scenarii în care sistemul de plăţi nu poate funcţiona. Nu se pot face plăţi, pur și simplu! Există scenarii în care o mare instituţie financiară îşi pierde capacitatea de a urmări plăţile pe care le face. Și alte lucruri de genul acesta. Prin urmare, cheltuim mult timp, energie şi bani pentru a ne proteja de aşa ceva, a spus Jerome Powell.

Este foarte posibil să apară un dolar digital

Pe de altă parte, Jerome Powell a spus că este foarte posibil să apară dolarul digital. Cea care a dat tonul criptomonedelor în tranzacțiile oficiale a fost China care, în luna martie a introdus yuanul digital. În prezent, instituția pe care o conduce nu exclude apariția dolarului digital. Dolarul este moneda de rezervă a lumii. Dolarul este atât de important! Nu avem nevoie să fim primii care fac așa ceva. Vrem să facem lucrurile bine. Şi asta vom face. (…), a mai spus Powell. Și americanii vor dolarul digital, în februarie secretarul Trezoreriei Janet Yellen menționând că acesta ar putea aduce beneficii imense economiei SUA.