Actualitate

Ne-am nenorocit. Vine și al treilea val al pandemiei. Vestea a fost dată de Nelu Tătaru

Chiar dacă toată omenirea a început să se vaccineze, nici România nu va scăpa de valul al treilea al pandemiei de coronavirus, spune Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru afirmă că nici țara noastră nu va scăpa de valul al treilea al pandemiei de coronavirus. Chiar dacă românii stau bine la capitolul imunizare.

Ne-am nenorocit. Vine și al treilea val al pandemiei. Vestea a fost dată de Nelu Tătaru

În ultima perioadă se vorbește tot mai mult de faptul că va veni și valul al treilea al pandemiei de coronavirus. Nici românii nu vor scăpa, chiar dacă stăm bine la capitolul imunizare până în acest moment. Despre faptul că situația este inevitabilă a vorbit și Nelu Tătaru, care a afirmat că toate statele europene se pregătesc de această grea lovitură.  De aceea, acesta spune că nu trebuie să renunțăm la restricții, iar oamenii să fie cât mai responsabili.


“Întreaga Europă se pregătește de valul trei, cred că nici noi nu o să scăpăm de acest val. Dar depinde de noi cum o să trecem valul. Rămân aceleași restricții, rămân aceleași precauții, suntem într-un sezon în care avem un vaccin. Am vaccinat grupa 1, suntem la grupa a doua populațională. Avem un personal medical care, în proporție de 90-95% s-a vaccinat. Avem o scădere a infecțiilor în spitale la personal cu 87%, cred că privim altfel valul trei care se preconizează că va veni. Dar din punct de vedere al precauțiilor, ar trebui să rămână aceleași.”, a declarat Tătaru.

Alexandru Rafila spune că trebuie să fie cât mai multe persoane imunizate

Tot despre valul al treilea al pandemiei a vorbit și Alexandru Rafila, care a afirmat că trebuie să fie imunizate cât mai multe persoane.

„ Noi suntem într-o competiție, între viteza cu care vaccinăm și potențiala creștere a numărului de cazuri. Practic este un sistem invers proporțional, cu cât reușim să vaccinăm mai repede, cu atât creșterea va fi mai redusă. Și lucrul acesta nu depinde doar de noi, depinde și de cantitatea de vaccin care va ajunge în România”, a spus Rafila.