Actualitate

Motive inutile de ieșit pe afară

30 de papagali au fost scoși la plimbare pe motivul ca un sucevean să-și părăsească domiciliul în plină epidemie de coronavirus.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Un bărbat din Suceava a avut ideea de a merge la plimbare cu câinele dar și cu cei 30 de papagali în timp ce era izolat la domiciliu. Se pare că românii nu se acomodează cu noile reglementări legale. Ordonanța militară nr 3 aduce în atenția cetățenilor noi reguli care trebuie respectate ca atare.

Pe timp de carantină oamenii au voie să își ducă la plimbare animalele de companie. Din acest motiv, foarte mulți profită de ocazie și abuzează de lege. Un caz similar este cel a bărbatului care a ieșit la plimbare cu un pește de acvariu într-o pungă.

Advertisment

Papagali și pești de acvariu scoși la plimbare

Un sucevean care a sosit recent din Italia, a ieșit cu papagalii la plimbare. Acesta a fost plasat în carantină după ce poliția l-a prins plimbându-se cu câinele dar și cu cei 30 de papagali.

Advertisment

În acestă perioadă, oamenii sunt rugați să rămână în casă cât de mult posibil. Toți cetățenii României trebuie să respecte restricțiile de deplasare.

Aceștia au dreptul să își părăsească domiciliul doar în condiții specifice.  Oamenii trebuie să respecte cu mare precizie Ordonanța Militară nr 3 și să se supună regulilor. Cu toții trebuie să respectăm deciziile luate de autorități pentru că toate aceste reglementări sunt stabilite în folosul cetățenilor.

Atât polițiștii cât și armata și medicii își fac datoria pentru că ei sunt cei care luptă în primul rând. Autoritățile încearcă să abordeze  situația actuală la un nivel înalt de profesionist însă în acest demers întâmpină și multe piedici.

Polițiștii din Suceava, au sesizat anumite nereguli. După ce în această zonă coronavirusul a atacat dur și a îmbolnăvit un număr mare de oameni, unii par că au chef de glume.

Oamenii dau dovadă de lipsa de discernământ și înțelegere

O mare parte de cetățeni nu acordă atenția cuvenită legislației. Ordonanța militară 3 aduce în atenția cetățenilor noi reguli care dacă nu sunt respectate atrag după sine sancțiuni contravenționale

În această perioadă circulația persoanelor este limitată iar oamenii au dreptul să se plimbe pe afară doar cu  motive justificate. Cei care fug din izolare riscă să primească o amendă de 5.000 de lei

Poliția din Suceava a prins foarte multe persoane  care  s-au încăpățânat să iasă din casă fără să acorde un minim de atenție restricției de circulație prevăzută în Ordonanță. Așa se explică faptul că la Suceava lucrurile se complică pe zi ce trece.

Advertisment
Advertisment