Actualitate

Monica Anisie Aduce Detalii Despre Examene

Ministrul Educaţiei vine cu informații de preț cu privire la amânarea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, face precizări. În contextul pandemiei de coronavirus cel mai probabil se vor amâna examenele anilor terminali. Chiar dacă inițial nu părea ca amânarea evaluărilor și a bac-ului ar fi o posibilă soluție acum ia în considerare și această variantă.

Evaluarea Națională și Bacalaureatul va fi amânat

Inițial Ministerul Educației a venit în sprijinul elevilor cu diverse modele de subiecte pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Acestea erau menite să fie un suport real pentru pregătirea elevilor în scopul susținerii examenelor finale.

Advertisment

În cele din urmă, Uniunea Salvați România cere Ministerului Educației să revizuiască spusele și să amâne susținerea evaluărilor naționale și a bacalaureatului până în toamna.

Advertisment

La solicitarea USR-ului Monica Anisie revine asupra situației. Totuși școala este închisă de 3 săptămâni și încă nu s-a luat nici o decizie clară cu privire la examenele finale.

Monica Anisie consideră că în situația de față poate ia în considerare și amânarea examenelor până la sfârșitul verii. Ministrul Educației spune că nu a luat încă decizia finală.

Uniunea Salvați România solicită anularea celei de-a doua sesiuni de Bacalaureat din acest an școlar

De asemenea, USR-ul solicită Ministrului Educației ca Evaluările Naționale pentru clasa a II-a, a IV-a și a VI-a pentru anul școlar 2019-2020 să fie anulate.

Examenele finale vor avea loc cel mai probabil în august sau septembrie

Se solicită și ajustarea programei prevăzute inițial pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat. În contextul în care anumite capitole nu au mai putut fi predate acestea trebuie eliminate.

Prin urmare nu vor face parte din programă ceea ce nu a mai fost predat după data de 10 martie 2020.

Dacă se vor face modificările cerute cu siguranță se vor reface și subiectele pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Monica Anisie susține că are deja în vedere o serie de variante cu privire la Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Aceasta susține că decizia finală se va afla doar atunci când va fi cazul.

Ministrul Educației nu este de acord în totalitate cu ce spune USR. Monica Anisie susține că specialiștii din cadrul Ministerului Educației derulează proiecte amănunțite în ceea ce privește modalitatea de susținere a examenelor.

Când acestea vor fi definitivate vor fi făcute publice. Până la aflarea deciziei finale elevii vor trebuie să aștepte.

Advertisment
Advertisment