Actualitate

Ministrul Sănătății a spus când va fi vârful pandemiei

Nelu Tătaru a vorbit joi despre situația provocată de Covid-19 în România. El a estimat că vârful pandemiei va fi la puțin timp după sărbătorile pascale.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pandemia de coronavirus continuă să evolueze într-un ritm alert. Românii sunt izolați în case, autoritățile încearcă să ia toate măsurile necesare stopării răspândirii virusului, iar spitalele fac cu greu față situației.

Pandemia a afectat nu doar sectorul medical, dar și sectorul economic. Astfel, oamenii se întreabă când vom depăși această perioada și viața va putea reveni la normal.

Advertisment

Când va fi vârful pandemiei

Nelu Tătaru a declarat că, în prezent, situația din țară noastră este în mare parte stabilă. Chiar și așa, există o variabilă care trebuia luată în calcul în ceea ce privește viitoarea evoluție a infectărilor cu coronavirus.

Advertisment

Tătaru se referă la românii care vor veni din străinătate de Paște. Ministrul a făcut o comparație între această situație și o locuința în care s-a făcut curat, dar în care intră o persoană încălțată și murdărește din nou.

Nelu Tătaru crede că pe măsură ce autoritățile încearcă să rezolve problemele din țară, alte persoane infectate vin din afară. El estimează că la o perioada cuprinsă între 7 și 10 zile de după Paște va fi atins vârful pandemiei.

El spune că acest lucru va fi cauzat de faptul că atunci toți cetățenii ar fi întorși în țară. Ministrul vine și cu o veste bună. El a declarat că până acum, autoritățile nu prevăd scenarii foarte rele.

Tătaru afirmă că Guvernul României are scenarii la care să se adapteze. Totodată, nu ar există unele în care sistemul sanitar din România să fie depășit. Până acum a existat o creștere lentă, nu una accentuată.

Situația pandemiei în țară

Până în prezent, în România s-a ajuns la 5 202 cazuri de infectare cu coronavirus. Grupul de comunicare strategie informează și că numărul deceselor a ajuns la 229. Partea bună este că 647 de oameni au reușit să se vindece, fiind externați.

Pe teritoriul țării noastre, sunt 25 586 de persoane în carantină instituționalizată. De asemenea, există 78 400 de oameni izolați la domiciliu, sub supraveghere medicală.

În ultimele 24 de ore, autoritățile au sancționat nu mai puțin de 7 741 de cetățeni care nu au respectat regulile de restricționare a circulației. Aceștia au primit contravenții în valoare totală de 16 647 253 de lei.

Advertisment
Advertisment