Actualitate

Ministrul Sănătății a fost demis. Care a fost ultima lui decizie

Sănătatea e într-un mare colaps. A fost demis și actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. Care a fost ultima sa decizie.

La propunerea premierului Florin Câțu, președintele României a fost de acord. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis. Care a fost ultima decizie luată înainte de a pleca.

Ministrul Sănătății a fost demis. Care a fost ultima lui decizie

Miercuri, 14 aprilie 2021 a fost o zi neagră pentru ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Acesta a fost demis la propunerea premierului Florin Câțu. Înainte de a pleca, acesta a luat o ultimă decizie. Alături de ministrul Eduard Novak, acesta a semnat un protocol prin care sportivii vor putea să fie testați cu teste rapide pentru coronavirus. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ce comunicat a dat Ministerul Tineretului și Sportului

În acest sens, Ministerul Tineretului și Sportului a transmis un comunicat. “Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun nr.197/462/2021. Acesta va permite folosirea testelor rapide pentru sportivi.

Testarea sportivilor se va putea face și prin metoda testelor rapide. Aceste teste sunt recomandate pentru utilizare numai în anumite condiții și de către profesioniști. Sunt considerate valabile doar dacă sunt făcute în unități avizate de Ministerul Sănătății și efectuate în conformitate cu metodele aprobate de Ministerul Sănătății. Prin Ordinul ministrului sănătății nr. 1.513/2020, la fel ca și testele RT-PCR.

Lista unităților avizate se regăsește pe pagina Ministerului Sănătății. Această modificare de reglementare atât de așteptată va face activitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori. Totodată va ușura presiunea financiară care a generat constrângeri și dificultăți în lumea sportului. Date fiind costurile semnificativ mai mici ale acestor teste, prin comparație cu cele RT-PCR”, anunță MTS.