Actualitate

Ministrul Sănătății a anunțat când va avea loc relaxarea restricțiilor

Nelu Tătaru, ministrul sănătății, a declarat astăzi la Galați când ar putea fi luată în calcul o relaxare a măsurilor de distanțare socială.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pandemia de coronavirus continuă să afecteze din ce în ce mai mult viața românilor. Totodată, aceasta este responsabilă pentru un număr de decese în creștere.

La ora la care vorbim, în România au fost înregistrate 6 633 de cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 333 de persoane au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Advertisment

Din păcate, 331 de oameni și-au pierdut viața din cauza îmbolnăvirii cu COVID-19. Din totalul persoanelor infectate, 914 s-au vindecat și au fost externate.

Advertisment

Relaxarea restricțiilor nu va avea loc mai devreme de 15 mai

Într-o declarație pe care a avut-o lumi la Galați, în contextul pandemiei de COVID-19, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a spus că o eventuală relaxare a restricțiilor ar putea avea loc după 15-20 martie sau de la 1 iunie.

Totodată, a reiterat faptul că această relaxare va fi făcută gradual și cu o respectare strictă a măsurilor de igienă.

Tătaru a mai spus că ne așteaptă trei-patru săptămâni foarte grele. Astfel, restricțiile care se referă la distanțarea socială sunt în continuare necesare pentru a preveni răspândirea bolii.

Ministrul a mai declarat că relaxările se vor face progresiv, poate chiar separat în fiecare localitate și cu niște restricții suplimentare.

Totodată, Nelu Tătaru a spus că va fi introdusă și obligația de a purta mască și mănuși cand se va ieși pe stradă. Fiecare relaxare va veni și cu un set de măsuri de precauții la pachet.

Ministrul a anunțat faptul că se ia în calcul ca restricțiile pentru persoanele peste 65 de ani să fie prelungite încă o lună după relaxare. Acesta a reiterat faptul că bătrânii sunt cei mai vulnerabili.

De asemenea, a scos în evidență faptul că majoritatea deceselor sunt cele ale unor persoane de peste 65 de ani care aveau o patologie multiplă.

Contextul pandemiei în România

România are o medie de aproape 3 500 de infectări pe lună și 100 de decese săptămânal. Astfel, țara noastră de abia acum se pregătește de așa-numitul vârf al pandemiei. Specialiștii consideră că urmează trei-patru săptămâni complicate și foarte importante.

Autoritățile se tem de faptul că mulți români vor dori să circule în perioada următoare, în contextul sărbătorilor pascale. Astfel, Ministerul Afacerilor Interne va dispune controale din ce în ce mai dese și amenzi, pentru a limita mișcarea oamenilor între localități și nu numai.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că va emite un nou decret în această săptămână. Acesta va prevede prelungirea stării de urgență cu încă o lună, până la jumătatea lunii mai.

Advertisment
Advertisment