Actualitate

Ministrul de Interne ia măsuri de urgență

Se anunță închiderea restaurantelor și barurilor și se suspendă zborurilor din și spre Spania. Aceste măsuri sunt luate datorită epidemiei de coronavirus.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Marcel Vela, ministrul afacerilor interne a anunțat în această seară suspendarea activității de servire și consum a produselor alimentare, băuturilor în restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice.

De asemenea, se suspendă toate zborurilor de persoane din Spania și spre Spania, începând de mâine 18 martie, ora 18, pentru o perioadă de 14 zile. În ceea ce privesc zborurile din Italia s-a prelungit măsura suspendării acestora pentru încă 14 zile, începând cu 23 martie.

Advertisment

Nu se mai pot servi băuturi și mâncăruri în spațiile publice.

Toate aceste măsuri vin că o consecință a instituirii stării de urgență națională pe teritoriul României pentru 30 de zile. Se permite totuși organizarea de către aceste firme a activității de comercializare a alimentelor și băturilor în contextul. Acest lucru este posibil dacă clienții nu vor trebui să rămână în acel loc pentru consum.

Advertisment

De asemenea, se suspendă toate activitățile religioase, sportive, de divertisment, jocuri de noroc și îngrijire personală care au loc în spații închise.

În urma acestei măsuri nu mai poate organiza nici un eveniment cu peste 100 de persoane în spații deschide. Organizatorii evenimentelor organizate în spații deschise unde participa maxim 100 de persoane sunt obligați să asigure distanța de minim 1 metru între participanți.

Se necesită respectarea măsurilor luate în stare de urgență

Comitetul Național pentru Situații de Urgență decide suspendarea activităților sportive, de divertisment dar și de tratament balnear. Acestea sunt activități care cer participarea mai multor persoane în spații închise, ceea ce mărește riscul de contaminare.

Nu se mai pot servi băuturi alcoolice sau non alcoolice în localuri publice, nici în interiorul nici în exteriorul locației. Fac excepție de la regulă activitățile de comercializare a produselor alimentare și a băuturilor de tip drive in, room-service sau livrare client.

De asemenea, autoritățile au luat măsuri și în ce privește conducătorii vehiculelor de transport marfă, cu mașini de capacitate mai mare de 3,5 tone. Aceștia trebuie să fie echipați corespunzător în punctele de trecere a frontierei. Aceștia sunt obligați să respecte măsurile de igienă impuse.

Este important sa ne protejăm dar și să îi protejăm pe cei de lângă noi. Măsurile impuse au ca rol evitarea riscului contaminării cu noul coronavirus.

Șoferii trebuie să dețină produse de protecție, cum ar fi dezinfectant, mănuși și mască. În plus, trebuie să prezinte documente care atestă faptul că parcurg traseul impus de deplasare până la destinație. În caz contrar ei nu au voie să între în țară.

Advertisment
Advertisment