Actualitate

Ministerul Sănătăţii face un anunț de ultima oră

Femeile însărcinate care au coronavirus vor fi internate în maternitatea Bucur. De astăzi aici vor fi internate persoanele infestate.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Nelu Tătaru, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, a decis ca maternitatea Bucur este noul loc de preluare a persoanelor infestate cu noul COVID-19. Femeile însărcinate necesită îngrijire specială.

Maternitatea Bucur va găzdui femeile însărcinate contaminate

În București, persoanele contaminate cu coronavirus se află la spitalul Colentina și institutul Matei Balș. Având în vedere că cele două instituții medicale au o capacitate de 1.000 de locuri, deocamdată este suficient spațiu.

Advertisment

Nelu Tătaru a analizat atent posibilitatea de a găsi o maternitate disponibilă de a cazurile speciale de coronavirus În urma mai multor discuții s-a ajuns la concluzia că maternitatea Bucur este noul loc unde se va oferi tratament persoanelor infestate. Acesta susține că încă nu s-a ajuns perioada de vârf în privința îmbolnăvirilor. Totul depinde de noi și de cei contaminați să respecte măsurile de izolare impuse.

Advertisment

Este extrem de important să se respecte măsurile obligatorii

După cum se observă și evoluția bolii în China, este absolut necesar să se respecte izolarea. În caz contrar se va ajunge la o cifră foarte mare de bolnavi căreia sistemul sanitar nu îi poate face față.

Trebuie să fim conștienți că dacă această epidemie ia o mare amploare se va ajunge la o situație extrem de violentă. Conform statisticilor din această dimineață, numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus ajunge la 184. Această cifră ne indică că este vorba despre un procent cu 16 mai multe față de ultima raportare.

Veștile proaste nu vor întârzia să apară dacă fiecare face ce vrea. În această criză de coronavirus, trebuie să dăm dovadă de respect și solidaritate. Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă pentru toți cetățenii.

În aceste momente trebuie să fim uniți și să ne ajutăm reciproc. Chiar dacă persoanele dragi au fost infestate cu noul coronavirus, trebuie să stăm departe de ele.

În România situația nu este atât de disperată că și în Italia, însă nu se dorește să ajungem până acolo. În urma testelor făcute pentru depistarea Covid-19 s-a ajuns totuși la un număr destul de îngrijorător. Este cazul să stăm cât mai mult în casă și să ne protejăm.

Secretarul de Stat al Sănătății face apel la populație să trateze cu seriozitate măsurile impuse. Trebuie să luptăm cu toții împotriva pandemiei de coronavirus. Este necesar să ieșim din casă doar atunci când e nevoie și să evităm pe cât posibil contactul cu alte persoane. Trebuie sa tratăm viața cu respect și să profităm de șansa pe care o avem.

Advertisment
Advertisment