Actualitate

Ministerul Educaţiei transmite un mesaj important

Toți elevii, studenții dar și cadrele didactice şi părinţii trebuie să țină seama de noile reguli impuse. Aceste măsuri sunt luate pentru a ne ocroti sănătatea.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Ministerul Educației și toate organizațiile și sindicatele ale învățământului universitar și preuniversitar, dă dovadă de maximă responsabilitate. Oficialii înțeleg că este momentul să dăm dovadă de solidaritate și maximă înțelegere.

Mesajul de la Ministerul Educației impact major asupra copiilor

La baza acestui mesaj stă interesul pentru sănătatea și siguranța copiilor. Acesta este mai importantă decât orice în această situație extrem de delicată. Este important să fim cu toții responsabili și să respectăm cu mare rigurozitate măsurile de prevenire și combatere noului coronavirus.

Advertisment

În această perioadă, copiii trebuie să stea mai mult în casă și să iasă pe afară cât mai puțin posibil. Măsurile subliniază faptul că trebuie să evitați să va întâlniți cu alți copii în spațiile publice. Totodata este necesar că toți elevii și studenții să își concentreze atenția la învățat.

Advertisment

Procedura de învățare de acasă depinde în mare măsură de fiecare dintre voi. Desigur că profesorii sunt obligați să va susțină cu sfaturi și informații însă toată lumea trebuie să fie conștientă că trebuie parcurse materia într-un fel sau altul.

Informații de preț oferite din surse oficiale

Învățarea este foarte importantă. Doar responsabilitate din partea tuturor se poate depăși această perioada cu calm. Ministerul Educației spune că face tot posibilul pentru a trece împreună peste această situație fără precedent.

Noul coronavirus face ravagii pe întreg mapamondul. România se află în stare de urgență cu 246 cazuri confirmate și 19 cazuri vindecate. Pentru a preveni o situație dezastruoasă este necesar că regulile impuse să fie respectate cu maximă strictețe.

Elevii și studenții trebuie să parcurgă material acasă conferind atenție maximă informațiilor primite de la profesori. Unele cadre didactice aleg să facă videoconferință, altele trimit mesaje copiilor. Important este că toți să își facă treaba așa cum trebuie. Este o perioada în care se învață de acasă, nu este o vacanță binemeritată.

Acest lucru trebuie să fie clar înțeles. Desigur că sănătatea copiilor este pe primul loc. Toată lumea trebuie să fie responsabilă și să înțeleagă că ne aflăm într-o situație de criză din cauza riscului crescut de îmbolnăvire.Trebuie sa dam dovada de solidaritate pentru a parcurge cu bine această perioadă dificilă.

Advertisment
Advertisment