Actualitate

Ministerul Apărării Aduce Informații Importante

Se asigură creșterea capacității de testare la noi în țară. Întreaga activitate s-a reorganizat pentru a face acest lucru posibil

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Ministerul Apărării Naționale asigură populația României că începând de astăzi se pot face sute de teste în fiecare zi. Institutul ”Cantacuzino” este locul unde specialiștii pot prelucra chiar și 400 de teste în 24 de ore.

Vești bune de la Laboratorul de Infecții Virale

La Institutul Național de Cercetare ”Cantacuzino”, s-a reorganizat și programul de funcționare pentru a se îmbunătăți în mod considerabil calitatea muncii depusă aici.

Advertisment

În cadrul Laboratorului de Infecți Virale s-a mărit numărul de teste realizate zilnic. Prin urmare, s-au recoltat sute de probe de la pacienții posibil infectați cu coronavirus. Chiar dacă la început se prelucrau în medie 250 de probe în fiecare zi acum numărul lor s-a dublat.

Advertisment

Acest Laborator a fost acreditat încă din anul 1969 de către Organizația Mondială a Sănătății. Aici s-au făcut mii de teste de diagnostic molecular până în prezent, numărul lor atingând cifra de 4.500.

Testare moleculară la cel mai înalt nivel de profesionalism

Resursele medicale nu lipsesc din cadrul institutului Cantacuzino. Totul este posibil datorită faptului că în instituție există suficiente resurse medicale cum ar fi consumabile și materiale sanitar-farmaceutice.

Bineînțeles că și echipamentele performante au fost de un real ajutor. În acest fel a crescut considerabil capacitatea de testare a persoanelor care prezentau simptome de coronavirus.

Acest laborator asigură condiții ideale pentru dezvoltarea activității de cercetare. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare oferă un real sprijin autorităților centrale și locale din cadrul Ministerului Sănătății și Ministerului de Afaceri Interne.

Sprijinul oferit este direcționat și către autoritățile ce fac parte din Direcțiile de Sănătate Publică, spitale militare și civile sau private. Aceștia fac eforturi uriașe de a lupta în mod eficient pentru combaterea acestui virus de temut.

Vestea bună este că în ultimele 24 de ore s-au efectuat 1797 de teste la nivel național. În acest fel s-au descoperit pozitiv alte 308 persoane. Acesta este numărul cel mai mare de persoane contaminate pe care i-a avut România de la începutul epidemiei.

Până la dată de 29 martie, la noi în țară s-au prelucrat 21.460 de teste. Cea mai mare parte au fost făcute în centrele medicale de stat iar un număr de 1.400 au fost realizate în unități medicale private.

Advertisment
Advertisment