Actualitate

Meteorologii Trag un Semnal de Alarmă

În plină pandemie de coronavirus, dacă bate vântul virusul se poate răspândi mult mai ușor

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Vremea se încălzește încet încet și se face primăvară. Când vântul cald adie ușor nu e nici o problema însă cand acesta se întețește poate exista un real pericol.

Meteorologii aduc un avertisment în atenția tuturor.  Atunci când bate vântul este indicat să se stea mai mult în casă pentru că există un risc acut de îmbolnăvire.

Advertisment

Coronavirusul se poate transmite prin vânt

În special în această perioadă în care virusul atacă dur toată lumea. Prognoza meteo nu arată prea favorabilă. În curând apar curenți de aer de intensitate medie la noi în țară. Vântul poate transporta particulele de praf dar și virusuri astfel că este bine să stăm cât mai mult în casă.

Advertisment

Meteorologii spun că în această perioadă a anului ar fi trebuit să plouă moderat însă la noi în țară se va instala seceta. Lipsa de precipitații apare în special în zona de est și sud-est a țării.

În partea de est, Moldova, Dobrogea și Muntenia va fi o secetă deosebit de puternică. Vântul s-ar putea să ridice în aer particulele de praf. După cum va bate vântul acestea sunt predispuse să ajungă în București.

Prin intermediul vântului praful poate ajunge de la câmpie în oraș

În perioada imediat următoare va apărea vânt excesiv. Vântul pornește cu precădere din zona de est. Odată cu praful s-ar putea muta dintr-o parte în alta și bacteriile din aer. În acest context vântul prezintă un real pericol.

Specialiștii în domeniu susțin că vântul poate maximiza pericolul de contaminare. Atunci când bate vântul oamenii trebuie să rămână în casă. Există un risc major în special pentru vârstnici de aceea trebuie să țineți cont de toate aceste aspecte.

Conform prognozei meteo temperatura aerului rămâne în limite normale. Dacă ar fi fost excesiv de cald în această perioadă atunci riscul de multiplicare al noului coronavirus ar fi fost redus aproape la zero.

Temperaturile ridicate luptă în mod eficient împotriva dezvoltării virusului. Dacă afară este foarte cald virusul nu mai are putere să atace. Prin urmare vremea bună va diminua în mod semnificativ riscul de îmbolnăvire.

Pe sfârșitul lunii aprilie se așteaptă temperaturi de peste 25 de grade. Dacă căldura se va extinde pe o perioadă mai lungă de timp atunci există toate șansele ca virusul să dispară.

Luna aprilie ne oferă zile frumoase alternativ cu zile înnorate. Temperaturile scăzute oscilează cu temperaturile mai mari.

Dacă temperaturile ajung la 20-25 de grade, noul coronavirus nu se mai poate multiplică. În mod implicit nu mai pot apărea tulpini noi care să facă ravagii la nivelul țării noastre.

Advertisment
Advertisment