Actualitate

Mesajul lui Klaus Iohannis înainte de Paște

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis astăzi un mesaj către români, fix înaintea Paștelui.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pandemia de COVID-19 nu și-a atins încă vârful în țara noastră. Astfel, mesajul președintelui subliniază importanța acțiunii de a sta acasă, întrucât ce e mai greu încă nu a trecut.

Chiar dacă va trebui să sărbătorim Paștele într-un mod diferit în acest an, trebuie să conștientizăm că pericolul este departe de a fi trecut.

Advertisment

Numărul îmbolnăvirilor și al deceselor este în continuă creștere și în România, ajungând la 8 067 de cazuri de infectare și 411 morți. Doar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 360 de cazuri noi. Peste 1 500 de persoane s-au vindecat și au fost externate, numărul cazurilor active fiind de 6 148.

Advertisment

Iohannis cere vigilență din partea autorităților

Președintele și-a început alocuțiunea spunând că această pandemie reprezintă o amenințare globală, care a schimbat radical viețile noastre. Acesta a reiterat faptul că nimeni nu a fost cu adevărat pregătit pentru a face față cu bine acestei epidemii.

Cu toate acestea, omenirea este hotărâtă să iasă învingătoare din războiul cu noul coronavirus. Astfel, Klaus Iohannis ne îndeamnă să privim cu speranță către viitor, când această perioadă va fi doar o pagină de istorie neagră.

Iohannis a solicitat tuturor autorităților competente să fie vigilente în continuare. El a subliniat faptul că restricțiile rămân în vigoare, întrucât orice încălcare a lor reprezintă un risc major pentru populație.

Șeful Statului a spus că România nu este într-o etapă de transmitere comunitară extinsă în acest moment. Acest lucru se întâmplă datorită eforturilor autorităților, dar și a respectării măsurilor de distanțare socială. Președintele ne îndeamnă astfel să nu ducem pe apa sâmbetei acest efort și să evităm o situație mult mai grea.

Îndemnurile de Paște pentru populație

Klaus Iohannis a spus că în mod normal, sărbătoarea Sfintelor Paști este un prilej de reunire cu familia și cu cei dragi. Dar de data aceasta, cel mai bine este să stăm departe de aceștia, pentru a-i proteja.

Președintele a mai declarat că a sta departe de cei la care ținem ne creează un sentiment firesc de neputință. Totuși, cu toții trebuie să gândim rațional în aceste momente și să facem aceste sacrificii pentru a ne putea revedea cu bine după ce această perioadă grea va trece.

Iohannis a lăudat eforturile românilor în ceea ce privește respectarea restricțiilor și creativitatea acestora cu privire la continuarea activităților de acasă. El a mai evidențiat dăruirea și solidaritatea voluntarilor care sprijină spitalele din România în aceste momente dificile.

Președintele și-a încheiat mesajul cu îndemnul către români de a sta acasă de Sărbători. De asemenea, acesta a urat tuturor multă sănătate.

Advertisment
Advertisment