Actualitate

Medicul Mircea Beuran a fost trimis în judecată

Doctorul a fost trimis miercuri în judecată, de către procurorii Direcției Naționale de Anticorupție, sub acuzația de luare de mită.

Mircea Beuran are probleme cu legea. Procurorii DNA consideră că acesta ar fi primit de la un medic bani și bunuri care ar valora mai multe de 10 000 de euro. Scopul ar fi fost reprezentat de îndeplinirea unor acte care intrau în responsabilitățile sale de serviciu.

Doctorul a fost trimis în judecată

Procurorii din cadrul Direcției Naționale de Anticorupție, Secția de combatere a corupției a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar a lui Mircea Beuran.

La dată faptei, inculpatul îndeplinea funcțiile de președinte al Senatului Universitar și director al Departamentului 10 Chirurgie. El era și șef al disciplinei Chirurgie Generală de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

Procurorii susțin că Beuran ar fi primit de la un alt medic bani și bunuri care ar valora mai multe de 10 000 de euro. Scopul ar fi fost realizarea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu. În urma efectuării actelor respective, medicul ar fi ocupat un post de asistent universitar.

S-a recurs la instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului, până la concurența sumei de 10 007 euro, asupra unui cont bancar al inculpatului.

Medicii au protestat împotriva demiterii lui Beuran, prin întreruperea activității

Dosarul a fost trimis spre a fi judecat la Tribunalul București. Propunerea este menținerea măsurilor preventive și asiguratorii dispuse. Zeci de medici din cadru Spitalului Floreasca și-au suspendat munca în ianuarie. Aceștia au protestat față de demiterea lui Beuran.

Doctorii au redactat pe atunci și o scrisoare deschisă. Ei au transmis că sunt îngrijorați de modul în care imaginea unor medici de prestigiu este prejudiciată. Totodată, aceștia au adăugat că este afectată și imaginea unuia dintre cele mai renumite spitale din România.

Medicii au cerut Ministerului Sănătății să investigheze incidentul, dar mai ales situația care a permis întâmplarea respectivă. Ei consideră că această situație ii se poate întâmplă zilnic oricărui medic care își desfășoară activitatea în spital.


TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: