Actualitate

Medicul Alexandru Rafila, are vești proaste pentru România

La sfârșitul lunii aprilie se așteaptă să apară un număr tot mai mare de îmbolnăviri cu coronavirus. Cifra ar putea ajunge la 100.000.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila face un anunț care șochează întreaga țară.

Chiar dacă situația se arată cu adevărat critică la ora actuală, apogeul va fi atins abia la sfârșit de aprilie, început de mai. Atunci este perioada când acest virus mortal va face adevărate ravagii la nivel național.

Advertisment

Epidemia de coronavirus va fi în floare la sfârșitul lunii aprilie

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus la noi în țară este de 308. Cu toții avem motive de îngrijorare când vedem că în fiecare zi apar cazuri noi.

Advertisment

În acest context, autoritățile vor să impună măsuri drastice, venind în sprijinul cetățenilor. Aceștia sunt foarte îngrijorați pentru sănătatea populației la nivelul întregii țări. Se are în vedere sporirea distanței sociale și luarea măsurilor de izolare.

În toate țările europene grav afectate de coronavirus s-au luat deja aceste măsuri. Acum este momentul că și în România să se întâmple același lucru.

Medicul Alexandru Rafila, nu se arată deloc încrezător în ceea ce privește perioada care va urma. Se pare că lucrurile avansează, în mod negativ și se teme de ce se poate întâmpla dacă agentul patogen continuă să se răspândească cu aceeași viteză.

Vârful epidemiei va fi atins în plină primăvară

După studiile făcute se așteaptă să apară un număr record de îmbolnăviri în perioada aprilie-mai.

Acest lucru înseamnă că undeva după Paști lucrurile se vor înrăutăți și mai mult. Starea României va fi destul de gravă. Se prevede o perioada cu adevărat sumbră. Dacă tot mai mulți români se vor întoarce în țară din zonele afectate se va extinde rapid riscul de îmbolnăvire.

Este vorba doar de o chestiune de timp. Aceasta este situația drastică în care ne vom află în scurt timp, dacă emigranții nu vor înceta să între în țară.

Nu se știe cum se poate limita proporțiile dezastrului în acest context. În Italia îmbolnăvirile au luat mari proporții de la o săptămâna la alta. Și România se află într-o stare similară.

Președintele Societății Române de Microbiologie încearcă să facă o paralelă între România și Italia. După ce tot mai mulți oameni au fost infectați s-a recurs la închiderea circulației în nordul Italiei, apoi această măsură a fost valabilă pentru întreaga țară. În acea perioada de tranziție foarte mulți oameni au călătorit cu trenul, mărind în mod semnificativ riscul de îmbolnăvire.

Să nu uităm că trenurile moderne nu mai au compartimente iar aici se poate strânge un număr mare de oameni. Toți aceștia sunt posibili purtători de microbi. Așa se explică faptul că infecția de coronavirus s-a extins rapid în toată zona de nord a Italiei.

În acea parte a țării, familiile sunt unite și bătrânii sunt tratați cu mare respect. Însă din păcate s-a înțeles prea târziu riscul la care se expun, de aceea numărul îmbolnăvirilor au devenit tot mai mari.

Advertisment
Advertisment