Actualitate

Măștile care oferă maximă protecție

Doar un anumit tip de măști protejează împotriva răspândirii infecției cu coronavirus. Țineți cont de sfaturile medicilor.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În această perioadă când aproape toată lumea se află în izolare la noi în țară, mănușile și măștile sunt la mare căutare. Este o perioadă în care trebuie să ne protejăm sănătatea cât mai mult. Medicii solicită să ieșiți din casă doar dacă sunteți protejați cu măști și mănuși. În caz contrar riscați să va îmbolnăviți și să îi îmbolnăviți pe alții.

Măștile chirurgicale mult mai eficiente decât cele de bumbac

Nimeni nu merită să își riște sănătatea mai ales în plină pandemie de coronavirus. Este important să țineți cont de toate aceste reguli de mare importanță.

Advertisment

În această perioadă critică măștile chirurgicale joacă un rol extrem de important. Măștile cu filtru sunt cele mai bune însă se găsesc extrem de rar. Acestea sunt mult mai necesare pentru persoanele infectate care se află în spital. Ele sunt cei mai expuse și trebuie să se protejeze cel mai bine.

Advertisment

Medicii spun că masca nu trebuie purtată pe perioada întregii zile. Aceasta trebuie înlocuită cel puțin o dată la 3 ore. Medicii sunt cei care luptă din linia întâi, fiind cei mai expuși riscului de îmbolnăvire.

Medicii de familie fac și ei parte din sistemul de sănătate public și întâmpină mari dificultăți în această perioadă. Au nevoie disperată de materiale de protecție, care la ora actuală sunt foarte greu de găsit

Pacienții trebuie să se programeze la medic în timp util pentru a se evita aglomerarea. Medici de familie îi consultă rapid, le scrie rețeta și ii trimit acasă pe pacienți.

Pe holurile spitalelor există un risc mult mai mare de îmbolnăvire. Nu peste tot există posibilitatea de a acorda distanță corespunzătoare între pacienți. De multe ori omenii stau afară în curte și așteaptă la rând.

În lipsa resurselor medicii de familie improvizează măști și mănuși

Având în vedere că materialele de protecție lipsesc tot mai mult din dotare, medicii sunt puși în ipostaza de a improviza.

Personalul medical trebuie să facă ceva în acest sens deoarece  deja sunt foarte mulți medici infectați. Pentru ca situația să nu devină și mai alarmantă decât este , aceștia improvizează măști de protecție

La nivel global sistemul medicală este pus în pericol. Cu toții se confruntă cu aceleași probleme având în vedere numărul mare de îmbolnăviri. Medicii fac eforturi foarte mari zi de zi pentru a proteja populația de acest virus distrugător.

Advertisment
Advertisment