Actualitate

Marea Britanie șochează cu un anunț de ultima ora

Oameni de știință din Anglia susțin că perioada de izolare din cauza epidemiei de coronavirus s-ar putea să dureze cel puțin un an de zile.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Măsurile de prevenire impuse vor trebuie păstrate pentru o perioadă foarte îndelungată. Este posibil ca să treacă chiar un an până când oamenii vor mai putea socializa și se vor mai putea întâlni față în față. Grija pentru viața fiecăruia se află acum pe primul loc.

Oamenii vor sta izolați pentru o perioadă lungă de timp

Doar în acest fel se pare că ne mai putem salva viața în contextul de față. Din nefericire, pe zi ce trece apar tot mai multe persoane diagnosticate pozitiv.

Advertisment

Din cauza acestei situații, oficialitățile din 164 de state afectate de coronavirus sunt obligați să ia măsuri drastice de izolare. În momentul de față acesta pare a fi singurul mod prin care ne putem proteja. Se fac eforturi mari la nivel internațional de a limita răspândirea bolii însă până în prezent nu s-a găsit nici un antidot.

Advertisment

Marea Britanie, este foarte îngrijorată pentru că și aici au ajuns să fie 3.275 de cazuri de îmbolnăviri iar 144 au decedat. În urma studiilor făcute cercetătorii britanici anunță că se așteaptă ca izolarea să dureze minim un an.

Și aici s-au închis școlile, colegiile universitățile, barurile, restaurantele și cluburile. Oamenii sunt izolați la domiciliu și așteaptă să se întâmple un miracol.

Cercetătorii din America și China fac eforturi foarte mari pentru a găsi un vaccin care să stopeze boală. Însă până acum veștile nu sunt prea bune. Toate aceste studii durează foarte mult, cam un an de zile dar poate și mai mult.

Specialiștii estimează că nu se poate găsi un antidot mai repede de un an. Prin urmare primele știri bune apar cel mai probabil pe la mijlocul anului viitor.

Măsurile de protecție adoptate trebuie respectate până în acel moment. Consilierii științifici britanici susțin că un eventual vaccin care să ne salveze de coronavirus, va apărea abia la anul.

Cu toții trecem prin perioade stricte de izolare în condițiile în care virusul se răspândește cu repeziciune. Aceasta pare a fi metoda cea mai eficientă până în prezent. Doar în acest fel se va putea limita apariția a altor cazuri critice.

Un posibil vaccin care să oprească epidemia necesită cercetări amănunțite de lungă durata. Singura veste bună pentru moment este că în China s-au început testele clinice pentru un produs ce face mari promisiuni în lupta cu coronavirusul.

Advertisment
Advertisment