Actualitate

Marea Britanie intră în carantină până la începutul lunii decembrie

După Franța, Grecia și Austria și Marea Britanie intră în carantină. Școlile vor rămâne însă deschise.

Școlile rămân deschise, însă premierul Marii Britanii a anunțat că țara intră în carantină.

Marea Britanie intră în carantină până la începutul lunii decembrie

Valul doi al pandemiei de coronavirus pune stăpânire din ce în ce mai mult pe omenire. Acum și Marea Britanie intră în carantină. “Vedem din grafice că virusul se răspândește mult mai repede decât am anticipat și mult mai rapid decât a făcut-o în primăvară. Creșterea uriasă, exponențială, înseamnă că medicii vor trebui să aleagă care dintre pacienți vor trăi, atât din rândul celor cu Covid, cât și a pacienților non-Covid.

Prioritatea noastră este să păstrăm școlile deschise. Școlile sunt cel mai bun loc în care trebuie să fie copiii. Dacă lăsăm situația să ia amploare, nu vom avea resursele necesare să tratăm pacienții. Virusul se răspândește mai rapid decât putem noi să suplimentam locurile în spitale.

Trebuie să rămâneți acasă. Vizitele sunt interzise. Recomandăm telemunca acolo unde se poate. Magazinele neesențiale se închid, la fel și restaurantele, barurile și pub-urile. Măsurile se întind de joi până cel mai deverme la începutul lunii decembrie.”, a declarat premierul Boris Johnson.

Și Austria se închide din nou

Un nou val de restricții este aplicat și în Austria până la sfârșitul lunii noiembrie. În consecință, vor fi închise restaurantele, hotelurile dar și instituțiile culturale și sportive. “O a doua izolare este implementată începând de marţi şi până la sfârşitul lui noiembrie. Nu am luat această decizie cu uşurinţă, dar ea este necesară”, a declarat, cancelarul conservator Sebastian Kurz, potrivit News.ro.

Potrivit autorităților, vor fi restricții de circulație între orele 20.00 – 06.00. Vor rămâne deschise magazinele, afacerile, creșele și școlile primar. Cei de la colegii, licee și universități vor învăța de la distanță. Potrivit autorităților din Austria, în ultimele zile, numărul celor care s-au îmbolnăvit de coronavirus a ajuns la 6000 de cazuri. În acest context, spitalele au ajuns în imposibilitatea de a mai primi pacienți.

 

 

Tags

Close